kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Katil torun

Murat KARAMAN - ADANA (SABAH)
Giriş Saati : 16.12.2008 16:10
Güncelleme : 16.12.2008 22:18
Yeni Haber
Adana'da evlerinde ip ve cep telefonu şarj aletinin kablosuyla boğularak öldürülen Mısto Köroğlu (80) ile kızı emekli öğretmen Hatice Köroğlu'nun (60) cinayet zanlısı, akrabası çıktı. Askerliğini Adana'da yapan ve bayram iznine çıkan Selahattin Demir (21), suçunu itiraf ederek, cinayeti teyzesinin kendisine para vermemesinden dolayı işlediğini söyledi. Dedesini geride tanık bırakmamak için öldürdüğünü anlatan zanlı, "Haplı olduğum için ne yaptığımı bilmiyorum. Uyandığımda arabanın içindeydim. Otomobili satıp, parasıyla altın alacak ve kız arkadaşıma evlenme teklifi yapacaktım" dediği öğrenildi.

50 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI

Yakınlarının ve komşularının haber alamaması üzerine çilingir yardımıyla eve girildiğinde yataklarında boğularak öldürülmüş olarak bulunan Mısto Köroğlu ile kızı Hatice Köroğlu'nun katil zanlısı, cinayetin ortaya çıkmasından yaklaşık 7 saat sonra yakalanarak gözaltına alındı. Olayı soruşturan cinayet masası dedektifleri, cinayetin eve rahat bir şekilde girebilecek yakın çevreden birileri olduğu sonucuna vararak, baba ile kızının akrabalarının yanı sıra mahalledeki 50 kişinin ifadesine başvurdu.

BİRLİĞİNE TESLİM OLMAMIŞ

Yapılan görüşmelerde, nüfusunun Malatya'nın Akçadağ ilçesine kayıtlı olmasından dolayı askerliğini Adana 6'ıncı Kolordu Komutanlığı, 7'inci Muhabere ve Elektronik Tabur'unda yapan Selahattin Demir'in, sık sık eve gelerek teyzesi Hatice Köroğlu'ndan para isteyip tartıştıkları ortaya çıktı. Terhisine 20 gün kala Demir'in bayram izni aldıktan sonra birliğine teslim olmayarak asker firarisi olarak arandığı belirlendi. Demir'in, 17 yaşındaki Y.S. adlı genç kız ile ilişkisi olduğunu tespit eden Cinayet Bürosu ekipleri, kayıp olarak aranan genç kızın evi ile çalıştığı kafeteryayı takibe aldı.

POLİS ALARMA GEÇTİ

Adana polisi, Hatice Köroğlu'nun çalınan 01 EG 107 plakalı otomobilinin bulunması için kent merkezinde çalışmasını sürdürürken, çevre il ve ilçe emniyet müdürlükleri de uyarıldı. Ana arteller başta olmak üzere birçok noktada kontrol yapılırken Selahattin Demir'in kullandığı ve içinde 3 arkadaşının bulunduğu araç D- 400 Karayolu üzerinde durduruldu. 4 kişi sorgulanmak üzere Cinayet Bürosu'na götürüldü. Araçta bulunan arkadaşlarının olayla ilgisi olmadığını söyleyen Demir'in şunları söylediği öğrenildi:

"Kafede çalışan kız arkadaşıma evlenme teklifi yapacaktım, ama param olmadığı için cesaret edemedim. Emekli öğretmen olan teyzemden yardım istemeyi düşünerek evine gittim. Gitmeden önce hap atmıştım. Teyzeme konuyu açtım, bana bağırıp, para vermeyeceğini söyledi. Aileme hakaret etmeye başladı. Bunun üzerine kendimi kaybettim, ipi boynuna dolayıp sıktım, sonra öldüğünü fark edince bıraktım. Dedem benim eve geldiğimi görmüştü, arkamda tanık bırakmamak için cep telefonunun şarj cihazıyla dedemi de öldürdüm. Haplı olduğum için ne yaptığımı bilmiyorum. Uyandığımda arabanın içindeydim. Otomobili satıp, parasıyla altın alacak ve kız arkadaşıma evlenme teklifi yapacaktım"