kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rektör seçimlerinde protesto

Giriş Saati : 16.12.2008 14:51
Güncelleme : 16.12.2008 22:18
Yeni Haber
İstanbul Üniversitesi'ndeki rektör seçimlerini protesto eden öğrencilere polis müdahale etti. ..
İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörlüğü için yarışan 13 adaydan YÖK'e bildirilecek 6 adayın belirleneceği seçimler için oy verme işlemine başlandı.

İÜ Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Birsel Konferans Salonu'ndaki seçimlere, çoğunluğun sağlanması ve sandık kurullarının oluşmasının ardından geçildi. Ardından İÜ Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, tüm adayları tebrik etti.

Prof. Dr. Parlak, oy verme işleminin başlamasından önce gazetecilere yaptığı açıklamada, İÜ'nün Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın sayılı üniversitelerinden biri olduğunu, bilimsel, sosyal her alanda toplumun önünü açtığını söyledi.

Üniversitenin; aydınlığın, çağdaşlığın, uygarlığın temellerinin atıldığı bir üniversite olduğunu kaydeden Prof. Dr. Parlak, ''Bugün de kendine yakışan bir seçimle rektörünü belirleyecek ve 18 Ocak'ta da ben arkadaşıma görevi büyük bir mutlulukla teslim edeceğim. Tüm arkadaşlarımızın şansı eşit. En iyisi, en güzeli olsun. Aydınlık bir Türkiye için, aydın bir gelecek için en iyisi olacak. Ondan hiç kuşkum yok'' dedi.
Yaklaşık 2 bin 500 öğretim üyesinin oy kullanacağı seçimler, 6 sandıkta saat 16.30'a kadar sürecek.

Seçimler herhangi bir itiraz olasılığına karşılık baştan sona görüntülü olarak kaydediliyor. Seçimlerde en fazla oyu alacak 6 rektör adayının ismi YÖK'e bildirilecek.

Daha sonra YÖK, adayların sayısını 3'e indirerek, birinin atanması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunacak.

İÜ'de seçimlere katılan rektör adayları şunlar:
''Prof. Dr. Gedik Akdeniz, Prof. Dr. Ali Akyüz, Prof. Dr. Ahad Andican, Prof. Dr. M. Veysel Batmaz, Prof. Dr. Gülçin Bermek, Prof. Dr. Melih Boydak, Prof. Dr. Kadir Erdin, Prof. Dr. Faruk Erzengin, Prof. Dr. N. Erhun Eyüpoğlu, Prof. Dr. Mustafa Keçer, Prof. Dr. Yunus Söylet, Prof. Dr. N. Kenan Ulualp, Prof. Dr. Seyfettin Uludağ.''

ÖĞRENCİLERE MÜDAHALE

Bu arada, Fen Fakültesi girişinde polis geniş güvenlik önlemi alırken, yine fakülte girişinde bir grup öğrenci oturma eyleminde bulunarak, demokratik olmadığı gerekçesiyle üniversitedeki rektör seçimini protesto etti.
Daha sonra fakülteye girmek isteyen öğrencilere müdahale eden polis, bazı öğrencileri gözaltına alarak grubu dağıttı.

AA