kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bu kamera şakası değil mi?

CİHAN
Giriş Saati : 16.12.2008 10:09
Güncelleme : 16.12.2008 22:18
Yeni Haber
Beyoğlu Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önündeki otoparka aracını parkeden kadının otomobilinde köpeklerin koku alması üzerine polis alarma geçti. Otomobilde bomba olabileceği ihtimalini gözönünde bulunduran emniyet güçleri araç etrafında güvenlik önlemi alarak, bomba imha ekiplerine haber verdi.

Bombacıların beklendiği sırada aracının yanına gelen kadın, polisi ve kameraları karşısında görünce bunun kamera şakası olduğunu düşündü. Polis ekipleri aracı didik didik ararken kadın, gazetecilere, "Bu kamera şakası değil mi?" diyerek kahkahalara boğuldu.
Edinilen bilgiye göre akşam saatlerinde AKM'nin hemen yakınındaki İSPARK'a ait yol kenarındaki otoparka 34 UR 6853 plakalı bir araç yaklaştı. Aracından inen ve ismi öğrenilemeyen kadın otopark görevlisine kendisinin İçişleri Bakanlığı'nda çalıştığını söyleyerek, ücretini ödemeden uzaklaştı. Kadının ayrılmasının ardından yoldan geçen üç köpeğin otomobilin ön tarafını koklaması üzerine park görevlisi şüphelenerek polisi aradı.

Bir süre sonra olay yerine gelen emniyet güçleri, önce aracın sahibini bulmaya çalıştı. Polis, tüm aramalara rağmen otomobil sahibine ulaşılamayınca araçta patlayıcı madde olması ihtimaline karşılık bomba imha ekiplerine haber verdi. Bombacıların beklendiği sırada polislerin yanına yaklaşan genç kadın, aracın kendisine ait olduğunu söyledi. Polis kadından aracın kapılarını açmasını istedi.

Daha sonra polis ekipleri otomobili didik didik aradı. Bu sırada kameraları karşısında gören kadın, bunun bir kamera şakası olduğunu düşünerek gülmeye başladı. "Polis bomba ihtimaline karşılık aracınız etrafında önlem aldı, neler diyeceksiniz?" şeklindeki soru üzerine kahkahalara boğulan kadın "Siz nereden geliyorsunuz? Kamera şakası değil değil mi?" diyerek gülmeye devam etti. Aracında şüpheli bir şey olmadığını ve yarın Almanya'ya gideceğini belirten kadın "Şaka ya. Valla şaka. Yemin ederim şaka" diyerek otopark görevlisine yöneldi. Ücretini ödeyen kadın daha sonra gülerek hızla uzaklaştı.

Kadının ayrılmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan otopark görevlisi Kerem Cesur, başından geçenleri anlattı. Elindeki fişi göstererek kadının parkettiği saati gösteren Cesur, "Kadın İçişleri Bakanlığı'nda çalıştığını söyleyerek parasını ödemeden hızla uzaklaştı. Kadının ayrılmasının ardından burada dolaşan üç köpek aracın yanına gelerek ön kısmını koklamaya başladı. Olanları gören AKM müdürlerinden bir abimiz bunun normal olmadığını, araçta birşeyler olabileceğini söyleyerek polise haber vermemizi söyledi. Biz de hemen polisi aradık." dedi.






(CİHAN)
(Genel UÖ,CÇ, - Date : 16.12.08 Time 09:54)