kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Veli Küçük

İddianamedeki 'Küçük' sanaldır

Veli SARIBOĞA/SABAH
15.12.2008
İki kez ağırlaştırılmış müebbetle yargılanan Veli Küçük, "Devletin bana komplo kuracağını hiç düşünmemiştim. Karşınızdaki Veli Küçük gerçek, iddianamedeki ise sanal Veli Küçük'tür" dedi..
Ergenekon terör örgütünün üst düzey yöneticisi olduğu iddiasıyla hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan emekli tuğgeneral Veli Küçük, hiç hata yapmadığını savunarak devleti kendisine komplo yapmakla suçladı. Silivri Ceza İnfaz Yerleşkesi'nde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yargılaması yapılan Ergenekon Davası'nın dünkü 26'ncı duruşmasında 11 aydır tutuklu bulunan Veli Küçük savunma yaptı.

ATATÜRK CUMHURİYETİ
Küçük, kendi el yazısıyla yazdığı 100 sayfalık savunmasını 3.5 saatte tamamladı. Küçük, uzun zamandan beri planlı bir şekilde üzerine gelindiğini ve bu planın icra safhasına konulması sonucu gözaltına alındığını ileri sürdü. Hastaneye gitmesi gerektiği gün gözaltına alınarak emniyete götürülmesine itiraz etmediğini anlatan Küçük, "Çünkü hayatım boyunca hiç hata yapmadım, yasaların dışına çıkmadım. 'Veli Küçük korktu' dememeleri için hastalığımı sakladım. Ancak devletin komplo kuracağını hiç düşünmemiştim" diye konuştu. "İddianamenin yüce Türk milletine karşı hazırlandığını" iddia ederek sözlerine devam eden Veli Küçük, "İddianamede 'terör örgütü' deyiminin, Türk'ün Kâbe'si olan Ergenekon ile birlikte kullanıldığını" vurgulayarak, "Ergenekon ile terör örgütü kelimesini birlikte kullanırsam bu benim ayıbım ve günahım değildir. Bu yüzden yüce Türk milletinden özür diliyorum" dedi. İddianame ile Atatürk'ün Cumhuriyeti'nin Türk milliyetçiliğinin yargılanmak istendiğini, rejimin, dinin değiştirilmek istendiğini savunan Veli Küçük, "Çünkü eş savcılık böyle istemektedir" dedi.

'SANAL VELİ KÜÇÜK'
"Devlet vatandaşına komplo kurmaz" diyen Küçük, sözlerini şöyle sürdürdü: "Veli Küçük'e değil, Veli Küçük nezdinden Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yapılmıştır bu komplo. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne güdülen bu kin anlaşılır değil. Terör örgütleriyle mücadele ettim, devletim de bana koruma verdi. Bu nedenle aleyhime tanık bulmada güçlük çekilmemiştir. Veli Küçük yok olabilir ancak Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk milleti ilelebet kalacaktır." Küçük, savunmasında şöyle devam etti: "Şu anda karşınızda bulunan Veli Küçük, gerçek bir Veli Küçük'tür. İddianamede belirtilen Veli Küçük ise sanal bir Veli Küçük'tür. Sanal Veli Küçük, sanal olarak yaratılmış olan bir örgüt ile birlikte huzura getirilmiş gerçek Veli Küçük ve uzun yıllar hizmet etmekten büyük gurur duyduğu Türk Silahlı Kuvvetleri karalanmaya çalışılmıştır." "Bir kısım medyanın ve uluslararası karanlık çevrelerin desteğiyle bir yamyam kazanı oluşturulmuş ve sesi çıkan herkes bunun içine atılmaya başlanmıştır"diyen Küçük savunmasında şunları söyledi: "DHKPC'yi kontrol ettiğim, Hizbullah örgütünü benim kurduğum iddia ediliyor. Bu suçlamalar bana çok ağır. Veli Küçük olarak ya buradan aklanarak çıkacağım, ya da yok olacağım." Küçük'e 2.5 saat süren çarpraz sorgusu sırasında ise müdahil avukatları Susurluk kazası, lobi belgesi ve ajandasındaki notlarla ilgili sorular yöneltti. Küçük, müdahil avukatlarının sorularına ısrarla cevap vermedi. Duruşmaya bugün saat 09.30'da devam edilecek.