kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Polisiz deyip gazeteciyi dövdüler

Giriş Saati : 16.12.2008 10:08
Güncelleme : 16.12.2008 22:18
Yeni Haber
Antalya'da uzun yıllardır gazetecilik yapan Ramazan Kalkan, saldırıya uğradı.

İki gün önce yazdığı bir köşe yazısında başına bir şey gelebileceğini ima eden ve 'ayvayı yedi Ramazan' diye yazan Kalkan, hastanelik oldu. Kendisine saldıranlardan şikayetçi olan Kalkan, "Bana polisiz dediler, kimliklerini sorunca da öldüresiye dövdüler." diye konuştu.

Edinilen bilgiye göre, önceki akşam saatlerinde evinin bitişiğindeki otelden bir yıldır kullandığı wirelessın yenilenen şifresini almak için giden Ramazan Kalkan, lobide görevliyle konuşurken arkasındaki bir kişinin sözlü tacizine uğradı. Şahsın art arda kendisine hakaret ederek yanına çağırdığını aktaran Kalkan, yaşadığı olayı şu şekilde anlattı:

"Beni çağıran kişinin yanına gittiğimde bana 'Ramazan Kalkan sen misin?' diye sordu. Ben de durumdan şüphelenerek 'Hayır' diye cevap verdim. Ama şahıs beni çok iyi tanıyordu. Bana eski gazetemi sattığım kişinin ve bu satışa aracılık eden kişilerin isimlerini söyleyerek onları da tanıyıp tanımadığımı sordu. Ben da yine 'hayır' cevabını verdim. Daha sonra onlara kim olduklarını sorunca 'Polisiz' dediler. Ben de kimlik sorunca 'Al sana kimlik' diyerek saldırdılar."

Önce 3 kişi olan şahısların daha sonra 7 - 8 kişiye çıktığını anlatan Kalkan, bodruma sürüklenerek bir süre dövüldüğünü söyledi. Zanlılardan birinin kendisine aracının bagajındaki silahları gösterdikten sonra hastaneye götürdüğünü ve polise şikayetçi olmaması için sürekli başında beklediğini anlatan Kalkan, "Beni uzun süre tehdit ettiler. Bunun bir uyarı olduğunu, polise şikayetçi olmam halinde öldüreceklerini söyleyen şahıs daha sonra ortadan kayboldu. Sabaha kadar tedavi gördüm. Doktor gözümde kalıcı hasar oluştuğunu ve burnumun kırıldığını söyledi." diye konuştu.

Sabah karakola gidip şikayetçi olduğunu belirten Kalkan, suç duyurusu üzerine oteldeki güvenlik kamerası kayıtlarından şahısların teşhis edildiğini ve yakalandığını söyledi. Zanlıların ev ve araçlarında arama yapıldığını, toplam 8 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Zanlıların sorgusu sürerken Kalkan'ın gözünden ameliyat olup olmayacağı iki gün sonra yapılacak muayene sonucu belirlenecek.

Bu arada Kalkan'ın iki gün önce yazdığı ve "Sabaha karşı saat 5Kapım çalınıyor'Kim o' diyorum. Kapının ardındaki ses 'Aç kapıyı polis' diyor." girişiyle başlayan yazısını şöyle tamamlıyor: "Şimdi Ramazan Kalkan ne demek istiyor diye düşünebilirsiniz. Acaba Ramazan Kalkan, önceden olacakları mı yazıyor?"

(CİHAN)