kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Ermenilerden özür kampanyası sakıncalı'

ANKA
15.12.2008
60'a yakın emekli diplomat, yayımladıkları bildiriyle, "Ermenilerden Özür Dilenmesi" kampanyasının, "haksız ve ulusal çıkarlar açısından sakıncalı" olacağını ifade etti..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Ermenilerden özür kampanyası sakıncalı'
Bir grup emekli diplomat bir bildiri yayımlayarak 1915 olaylarına ilişkin olarak bir grup aydın tarafından "Ermenilerden Özür Dilenmesi" kampanyasının başlatılmasını eleştirdi. "Emekli Büyükelçiler Grubu" nca yaymlanan bildiriye destek veren 60'a yakın emekli büyükelçi ve diplomat arasında eski Dışişleri Müsteşarlarından Şükrü Elekdağ, Korkmaz Haktanır ve Onur Öymen de bulunuyor. Bildiride böyle bir kampanyanın, "haksız, yanlış ve ulusal çıkarları açısından sakıncalı" olacağını belirttiler.

'SAKAT BİR GİRİŞİM'
1973'te tekrar hortlayan terör eylemlerinin sonucunda da aralarında çok sayda diplomat ve kamu görevlisi ile aile yakınlarının can verdiğine dikkat çekildiği bildiride "Özür dileme kampanyası gibi, sakat bir girişime kalkışanlar acaba tarih boyunca Ermeni terörüne kurban giden ve zulüm gören insanlar için de özür dilenmesini düşünmekte midirler?" denildi. "Böylesine yanlış ve tek taraflı bir girişim, tarihimize saygısızlık ve terör örgütlerinin Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde yaptıkları ve Cumhuriyet tarihimizde de giriştikleri şiddet eylemlerinde hayatlarını kaybeden insanlarımıza ihanet etmek anlamına gelecektir" denilen bildiride, "Türkiye ile Ermenistan arasında iyi komşuluk ilişkilerini geliştirmenin yolunun öncelikle taraflar arasındaki sınırların ve toprak bütünlüklerinin tanınmasından geçtiği" kaydedildi.