kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türk tasarımcının çevreci otosu global krizi takmadı

15.12.2008
Türk tasarımcı Günak'ın, 18 ay önce açıkladığı Mindset adlı projesi, global krize rağmen devam ediyor. Günak, üretim için Fransız Heuller'le anlaştı Türk tasarımcı Günak'ın, 18 ay önce açıkladığı Mindset adlı projesi, global krize rağmen devam ediyor. Günak, üretim için Fransız Heuller'le anlaştı..
Global finans kriz dünya otomotiv devlerini olumsuz etkiliyor. ABD'li otomotiv firmaları iflasın eşiğine gelirken, Avrupa ve Japonya'dan da kötü haberler geliyor. Otomotiv devleri, daralan talep nedeniyle üretimlerini kısma yoluna giderken yeni yatırım projelerini de iptal ediyorlar. Ancak, krizden etkilenmeyen ve projelerine tam gaz devam eden firmalar da var. Volkswagen Grubu eski Tasarım Başkanı Murat Günak'ın da ortağı olduğu Sprit Avert gibi

250 MİLYON EURO
Volkswagen'den ayrıldıktan sonra İsviçreli yatırımcı Sprit Avert'in patronu Lorenzo Schmid'le kompakt sınıfta yer alacak yeni bir hibrid otomobil üretmek üzere yola çıkan Günak'ın projesinde ikinci aşamaya gelindi. 18 ay önce tanıtılan projenin ikinci aşamasında, üretilen ilk otomobil geçen ay Almanya'da Petersberg ile Bonn arasında test sürüşünü başarı ile tamamladı. Mindset adı verilen hibrid otomobil, bu ay içinde Avrupa'da yollara çıkacak. Böylece potansiyel tüketicilerin otomobili tanıması sağlanacak. Tüketicilerin isteklerine göre otomobilde bazı değişikliklerin yapılması da planlanıyor. Toplam 250 milyon Euro yatırım yapılan otomobilin satışa sunulacağı tarihte de bir değişiklik yok. Günak, Mindset'i 2009 yılının ikinci yarısında satışa sunmaya hazırlanıyor. Otomobilin üretimi için Fransız niş otomobil üreticisi Heuller'le anlaşan Günak, yılda 10 bin adet otomobil üretimini planlıyor. Otomobilin fiyatının ise 30 bin Euro olacağı tahmin ediliyor.