kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Irak'tan Bush'a güle güle öpücüğü

15.12.2008
Iraklı bir gazeteci Bağdat'a veda ziyareti yapan ABD Başkanı Bush'a, "Bu sana Irak halkından bir güle güle öpücü..." diye bağırarak ayakkabılarını fırlattı..
Irak'a bir veda ziyareti yapan ABD Başkanı George Bush, Başbakan Nuri el Maliki ile yaptığı basın toplantısı sırasında öfkeli bir Iraklı gazetecinin ayakkabılı protestosuyla karşılaştı. Toplantıda bir gazeteci Maliki'nin şaşkın bakışları altında iki ayakkabısını da çıkardı ve "İşte bu Irak halkından sana güle güle öpücü. Seni köpek..." diye bağırarak peş peşe Bush'a fırlattı. Öfkeli gazeteci, güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilerek salondan çıkarıldı. Öfkeli gazetecinin, Irak'ın Mısır'ın Kahire kenti merkezli "Bağdat" (Al Baghdadiya) TV kanalında çalışan Muntadar el Zeyidi olduğu belirtildi. Kürsünün altına doğru eğilerek başının hemen üzerinden geçen ayakkabılardan isabet almadan kurtulan Bush, saldırının kendisini etkilemediğini belirtti ve esprili bir şekilde "Sadece ayakkabıların numarasının 10 olduğunu söyleyebilirim" dedi. Diğer gazetecilerin ise meslektaşları adına Bush'tan özür diledikleri kaydedildi. Salondaki durumun normale dönmesinden sonra Bush sakince soruları yanıtladı.

ÇEKİLME KONUŞULDU
Beyaz Saray'daki görevi 20 Ocak'ta bitecek olan Bush'un dünkü Irak ziyareti güvenlik gerekçesiyle duyurulmadı. Bush'un Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'yle yaptığı görüşmede iki ülke arasında imzalanan güvenlik anlaşması ile ABD askerlerinin çekilme planları masaya yatırıldı. Bu ziyaret, Irak'ın işgal edildiği 2003'ten bu yana Bush'un görevi boyunca Bağdat'a yaptığı dördüncü ziyaret oldu.