kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Ihsanoğlu, İslam bilim tarihi alanındaki çalışmalarından dolayı ödüle layık görüldü.

En prestijli bilim ödülü İhsanoğlu'na

BELKIS KILIÇKAYA PARİS
13.12.2008
İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoglu'na, Uluslararası Bilim Tarihi Akademisi'nin Koyre madalyası verildi. Akademiye 1999 yılında, Ordinaryus Profesör Aydın Sayılı'nın ardından kabul edilen ikinci Türk olan İhsanoğlu'na madalya, uzun yıllardır dünya çapında yapmış olduğu araştırmalar ve eserleri için layık görüldü. Koyre ödülünün verildiği ilk Türk olan Ekmeleddin İhsanoğlu, Paris'te dün akşam düzenlenen tören öncesi SABAH'ın sorularını yanıtladı. İhsanoğlu, 4 yıldır genel sekreterliğini yaptığı İslam Konferansı Teşkilatı'nın faaliyetleri haricinde, bir taraftan da tarih çalışmalarına devam ediyor. Mısır'da Türkler ve Kültürel Miras'ı ve "Darülfünun Tarihi" konularinda iki çalışmasını tamamlayan İhsanoğlu, İKT adına da yeni projeler başlattığını anlattı.

BM'DEN SONRA İKİNCİ ÖRGÜT
"AB'nin Hıristiyan kulubü olmakla suçlanmasına karşılık, İslam teşkilatı örgütü açıkça dini bir çatı altında oluşmuş değil mi ?" sorusuna İKT Genel Sekreteri şöyle yanıt verdi: "Bu teşkilatın kuruluşunun tarihi ve sosyolojik sebepleri var, yoksa herhangi bir kültüre, dine karşı pozisyon alarak kurulmuş değil. Müslüman ülkeler tarih boyunca tek çatı altında toplandı, bunların sonuncusu da Osmanlı İmparatorluğu'ydu. 1969'da kurulan bu teşkilat bugün 57 ülkeyle BM'den sonraki ikinci büyük hükümetler arası örgüt. Dini değil daha ziyade kültürel bir çatı demek lazım. Hıristiyan üyelerimiz de var. Lübnan Başbakanı Hıristiyan ve İKT üyesi."