kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rakipleri örnek gösterip KDV takviyesi istediler

DİLEK TAŞ
12.12.2008
Turizmcilerin hükümetten istediği destek paketinde, SSK ve KDV ödemelerinde öteleme ya da taksitlendirme, yatırım indiriminden yeniden faydalanma gibi talepler bulunuyor..
Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay tarafından geçtiğimiz gün turizmcilere yönelik bir destek paketi hazırlanmasına yönelik sinyallerin ardında 2009 yılında kriz nedeniyle zor günler yaşayacak sektöre yardım isteği geliyor. Hükümetin hazırladığı ekonomiye destek paketi içerisinde turizmin yer almaması ve Türkiye'nin turizmde rakip ülkeleri olan Yunanistan ve Mısır'da hükümetlerin turizm sektörüne yönelik destek paketleri ise Türk turizmcileri daha fazla harekete geçirdi. Turizm sektörü içerisinde yer alan otel, havacılık sektörü ve tur operatörleri kendi alanlarına yönelik düzenlemeler istediler. Otelcilik sektöründe KDV ve SSK ödemelerinde taksitlendirme ya da öteleme talep edildi. TÜROB Başkanı Timur Bayındır "KDV ya da SSK ödemelerinde taksit ya da öteleme gibi modellerle işverene takviye yapılabilir" dedi.

'EXİMBANK KREDİLERİ ARTIRILSIN'
Özellikle Akdeniz ve Ege'de bulunan turizm yatı rımlarında ise otelciler, devam eden ve yeni yapacakları yenileme yatırımları için devlet ve özel bankalardan kolaylık talep ediyor. Halen, belli bir ciro yapan turizmcilere Eximbank tarafından 4 milyon dolarlara kadar kullandı rılan kredilerin miktarının artırılması isteniyor. Bunun yanında turizmcilerin KOBkredilerinden yararlanabilmesi, Kalkınma Bankası gibi devlet bankaları tarafından işletme sermayesi kredisi kullandırılması da bu istekler arasında geliyor. Geçtiğimiz yıllarda kaldırılan yatırım indiriminin bu döneme özel olarak devam eden ve yenileme yatırımlarında yeniden kullandırılmasını talep ediliyor. tur opetarörü Thomas Cook'un Türkiye temsilcisi olan Diana Turizm Genel Müdürü Burak Tonbul, "Turist getiren acentelere belli bir barem koyulmasını istedik. Bu hedefi gerçekleştirenlere belli oranda teşvik sağlanabilir" dedi. Havacılık sektörü temsilcileri ise havaalanı vergileri ve ayakbastı paralarında indirime gidilmesini talep ediyor.