kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Poyrazoğlu, yılbaşından sonra Şişli'deki tiyatrosunda sahneye çıkacak. Ünlü tiyatrocu Nilgün Belgün'le 'İyi Günde Kötü Günde' adlı oyunu sahneleyecek.

Kimse bana 'tiyatrocu değil' sözünü edemez

10.12.2008
Gülriz Sururi'yle yaşadığı polemikle gündemde olan Ali Poyrazoğlu Yeni Aktüel dergisine konuştu: 37 yıldır tiyatro yönetiyorum, kimse bana 'tiyatrocu değil' diyemez!..
Son günlerde adı Gülriz Sururi ile yaşadığı 'mumya' polemiği ile anılan Ali Poyrazoğlu Yeni Aktüel dergisinden Arda Uskan'a içini döktü:

Gülriz Sururi'nin sana karşı bu çıkışı, o sözlerin gecikmiş bir intikamı olmasın?
Hayır o çok eski bir hikaye... "Gülriz sana neden taktı" diye herkes soruyor. Ben bilmiyorum. Ama o bundan birkaç yıl önce "Ayşe Opereti" için bir devlet yardımı almıştı. Ben o kuruldaydım. Gülriz'e yardım verilmesi için de destek çıktım. İyi bir ödenek almıştı. O para karşılığında söz verdiği gibi 25 oyun oynaması gerekiyordu, anlaşıldı ki oynamamış! Onun üzerine bakanlık parayı geri istedi. Bana takık olmasının nedeni bu olabilir.

* Gülriz Sururi'ye 'mumya' demişsin. Yakıştı mı şimdi senin gibi efendi bir adama?
Yakıştı. Bir adam 37 yıldır bir tiyatroyu yönetiyor, 12 ay tiyatrosunu kapatmıyor, yabancı ülkelerde yabancı dillerde oynuyor. Sen bu adama "tiyatrocu değil" diyemezsin. Böyle belden aşağı vuramazsın. Vurduğun zaman, benim sana aynı dilden cevap verme hakkım doğar. Bana bir tane çakana çakmazsam, herkes çakılmaya müsait olduğumu düşünür.

* Gülriz Sururi senin tiyatroya çıkardığın Deniz Akkaya için de "Güzel bacak oyun kurtarmaz" demiş.
Geçenlerde bir seyircim gişeye Orhan Veli Kanık'ın bir eski tiyatro eleştirisini bırakmış. Ünlü şair, "Deli Dolu" operetini izlediği gün, Gülriz Sururi için "Güzelliğin bir sahneyi kurtarmaya yetmiyor" demiş. Evet kabul Gülriz'in bacakları güzeldir.
Haberin fotoğrafları