kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Devlerin savaşı

Yasemin TAŞKIN - ROMA
05.12.2008
İtalya Başbakanı Berlusconi'nin zammına karşı rakip medya devi Murdoch, ülkenin en sevilen futbol sunucusuyla sert kampanya başlattı. Desteği 3 puan düşen Berlusconi geri adım attı..
İtalya'da ülkenin aynı zamanda en zengin işadamı ve medya patronu da olan Başbakan Silvio Berlusconi ile "rakibi" Rupert Murdoch arasında yeni bir çekişme yaşanıyor. Çekişme; Avustralya'dan Amerika'ya, İngiltere'den Türkiye'ye kadar birçok ülkede gazete, dergi ve TV kanalları sahibi olan Murdoch'un İtalya'daki yatırımları etrafında yaşanıyor. Üç büyük İtalyan tv kanalının sahibi olan Başbakan Berlusconi, Murdoch'a ait Sky'ın KDV'sini tam iki katına çıkardı.

DEKOLTELİ İSYAN
Çünkü Berlusconi'nin şirketi Mediaset bir yıl önce AB'ye başvurarak tv kanalları arasındaki farklı KDV uygulamasının kaldırılıp ödemelerin eşitlenmesini istemişti. Ancak Başbakan'ın kendi çıkarlarını korumak için attığı söylenen bu adım, dünyanın en büyük medya patronlarından biri olan Murdoch'ın sert tepkisini çekti. Kulislerde konuşulanlara göre Murdoch, Berlusconi'ye zehir zemberek bir mektup yazdı. Ardından da sahibi olduğu Sky televizyonunda Berlusconi'ye karşı kampanya başlattı. Ülkenin en sevilen futbol sunucularından Ilaria D'Amico'nun KDV'nin artırılmasını eleştiren videosu yayınlanmaya başladı. Pazar günü Sky TV'nin en çok izlenen programına incecik topuklu ayakkabıları, uzun bacakları ve bol dekoltesi ise çıkıp reyting rekorları kıran D'Amico, "Sky'ı seçen 4 milyon 700 bin abonenin Berlusconi tarafından cezalandırıldığını" anlattı.

'ONU TUTAMAM'
Sky televizyonunda 9 bin kişinin çalıştığını vurguladı. Bu "taarruz" sırasında Arnavutluk'ta olan Berlusconi'yi izleyen gazetecilerin belirttiğine göre Başbakan, Ekonomi Bakanı Giulio Tremonti'yi arayıp "Giulio, biraz düşünelim, bakalım marj var mı? Benim o tipi (Ilaria D'Amico) tutmam mümkün değil. Önümüzdeki pazar da maçlardan sonra bir daha vaaz verip bunun keyfini çıkaracak." diyerek Murdoch'ın zamlı KDV'sinde olası bir indirim üzerinde durdu. Anketlere göre Berlusconi, bu krizde 24 saatte 3 puan kaybetti. 4 milyon 600 bin aboneli Sky'dan zamlı KDV'yle 240 milyon euro ekstra vergi alınacaktı.