kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Naziler terör estiriyor

Giriş Saati : 04.12.2008 11:26
Güncelleme : 04.12.2008 21:59
Yeni Haber
İsveç'in başkenti Stockholm'ün güneyindeki Högdalen bölgesinde geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen kundaklama hadiselerinin Nazilerce yapıldığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Högdalen'in Cyklopen isimli kültür binası, kimliği bilinmeyen şahıslarca kundaklanmış ve bina tamamen küle dönmüştü. Geçtiğimiz pazartesi de bir de ev kundaklanmış ve üç yaşlarında bir kız çocukları olan aile ancak kendilerini balkondan atarak canlarını kurtarabilmişti.

Evleri kundaklanan ailenin İsveç İşçiler Merkez Organizasyonu (Syndikalisterna) üyesi oldukları ve karı-kocanın sendikada aktif olarak görev yaptıkları belirtildi. SVD gazetesi, mağdur bayanın anlattıklarından yola çıkarak, kundaklamanın şöyle gerçekleştiğini yazdı: "Evin posta kutu aralığından içeriye ağır kokulu bir sıvının döküldüğünü ilk fark eden kadın, durumu hemen kocasına haber verdiğinde eşi hemen kaçmasını söyledi. Ancak kaçmaya çalışırken bir anda ev alev aldı. Karı koca da küçük çocuklarını da hemen alarak, evin tek çıkış yeri olan balkondan kendilerini aşağıya atladılar ve canlarını zor kurtardılar. Daha sonradan, bu ailenin aşırı sağcıların internet adresinde isimlerinin kara listede yer aldığı ortaya çıktı."

Kültür binasında o akşam "ırkçılığa ve yabancı düşmanlığına karşı" toplantı yapılmayı düşünüldüğü; ama son anda iptal edildiği öğrenildi. Nazilerin, katılanları yakmayı planladıkları ve toplantının son anda iptal olduğundan haberleri olmadığı belirtildi. Program iptalinden dolayı kundaklamayla ilgili herhangi bir can kaybının olmadığı bilgisi alındı.

Kültür binasının çevresine çabuk alev alabilen yanıcı bir sıvı döken saldırganlar, binayı ateşe verip kaçmışlardı. Olaydan hemen sonra İsveç polisi bu saldırıların Nazilerden kaynaklanabileceğini belirtmişti. Dün ise delilleri toparlayan polis kanaatlerini kesinleştirdi ve bunların birer Nazi saldırısı olduğunu açıkladı. İsveç polisi ayrıca, bu saldırıların bunlarla sınırlı kalmayacağını ve yenilerinin de vuku bulabileceğini, o yüzden de hazırlıklı olunması gerektiği konusunda uyardı.

CİHAN