kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Putin, halkın sorularını cevaplıyor

Giriş Saati : 04.12.2008 13:32
Güncelleme : 04.12.2008 21:59
Yeni Haber
Rusya Başbakanı Vladimir Putin, başkanlık döneminde başlattığı canlı yayında halkın sorularını cevaplama geleneğini sürdürüyor. Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'in başkanlık süresini altı yıla çıkarılması için anayasa değişikliğine gitmesinin ardından Rusya'nın popüler lideri Putin'in Kremlin'e hazırlandığı iddiaları dile getirilmişti. Ülkenin iç ve dış sorunları ile ilgili açıklamalarda bulunan Putin'in konuşması birçok kanal tarafından canlı yayınlanıyor.

Putin'e yöneltilen sorunların başında ekonomik kriz, düşük ücretler ve ödenmeyen maaşlar, işsizlik gibi ekonomi ağırlıklı oldu. 'Putin'le sohbet' adlı programda Rusya'nın farklı bölgelerinden canlı olarak programa bağlanan vatandaşlar sorularını Rusya başbakanına yöneltebiliyor. Telefon, mail ve faksla da sorular kabul ediliyor. Putin son olarak Ekim 2007'de gerçekleştirdiği soru cevap oturumunda 72 soruyu üç saatten fazla zamanda cevaplamıştı.

Rusya Başbakanı ülkenin ekonomik krizden en az kayıpla çıkacağını söyledi. Siyasi ve kurumlar açısından ekonomik krizle mücadelede iyi bir hazırlık sürecinin devam ettirilmesinin zorunlu olduğuna değinen Putin şunları söyledi: "Krizi aşmak için yüksek bir şansımız var. Siyasi ve ekonomik açıdan moralimizi yüksek tutmalıyız. 1990'lı yıllardan itibaren ülke birlik sorunu çözdü." Önemli şirketlerin hayatiyetlerini devam ettirebilmeleri için gerekli desteğin sağlanmaya devam edeceğini ifade eden Rusya Başbakanı, devletin büyük şirketlere doğrudan sermaye aktarması bu desteklerden biri olacak ifadesini kullandı.

Putin, Ukrayna'nın taahhütlerini yerine getirmemesi durumunda doğalgaz sevkıyatında kesintiye gidilebileceğini belirterek, "Avrupa'ya yönelik enerji arzında hiçbir sorun yaşanmamasını istiyoruz. Ukrayna ile bu konuda bir önceki yıl mutabakat sağladık. Ukraynalı ortaklarımız bu yükümlülüğü yerine getirmezse, önceki yıllarda olduğu gibi Avrupa sevkıyatına el koymaya kalkarlarsa biz de kesintiye gitmek zorunda kalabiliriz." uyarısı yaptı.

CİHAN