kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
'G.O.R.A'dan sonra yeni filmi 'A.R.O.G'ta da 'Arif' karakteri ile izleyici karşısına çıkmaya hazırlanan Cem Yılmaz, filmin bütçesinin 9 milyon dolar olduğunu açıklamıştı.

'A.R.O.G' aslında geç kalmış bir film

02.12.2008
Bu cuma vizyona girecek olan 'A.R.O.G'un ticari amaçla yapılmadığını söyleyen Cem Yılmaz: 'A.R.O.G' aslında geç kalmış bir film. Daha önce de yapardık ama ticari olurdu. Şimdiye kadar yaptığım hiçbir proje ticari değildir!..
Cem Yılmaz, önümüzdeki cuma, 'G.O.R.A' filminin devamı niteliğindeki 'A.R.O.G'ta; senaryo yazarı, oyuncu ve yönetmen olarak karşımıza çıkacak... Filmi ticari kaygılarla yapmadıklarını söyleyen ünlü komedyen, yönetmenliği paylaştığı Ali Taner Baltacı'yla, Sinema dergisinden Murat Emir Eren'e konuştu.

CEM YILMAZ'IN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

FİLME HER ŞEY OLABİLİR!
* 'A.R.O.G'u yaparken ne gibi hedefleriniz vardı? Nasıl bir film yapmak üzere yola çıktınız?
ALİ TANER BALTACI:
Her şeyden önce Arif'in macerası iyi bir sinema diline sahip olsun istedik. Komediyle ilgili hiçbir problemimiz yoktu. Yani 'Acaba Cem komik bir şeyler yazıyor mu?' diye düşünmüyor bile insan. Fakat hem komik bir hikâye anlatalım, hem de bir atmosfer yaratalım diye çabaladık. 'A.R.O.G' elbette insanlığın yüce değerlerine dair büyük mesajlar içeren bir film değil ama kendi yapısı içinde başarılı bir film olsun istedik...

* 'A.R.O.G'u yapabileceğinize ne zaman karar verdiniz? Proje nasıl şekillendi?
CEM YILMAZ:
'A.R.O.G' aslında geç kalmış bir film. 'G.O.R.A' perdeye çıkıp da hasılat rekorları kırmaya başladığı andan itibaren hiç zaman kaybetmeyip "Arif tuz gölüne gider", "Arif şuradadır, buradadır" gibi şeyler yapabilirdik. Yapmadık! Bunu yapmamız ticari bir karar olurdu. Benim şimdiye kadar yaptığım hiçbir proje ticari değildir. İnsanlar oturup 'Ne satar?' diye düşündüğümü zannediyor ama sinema filmlerinde böyle düşünmedim. Benim yaptığım filmlerin ticari potansiyelleri vardır ama seyircimizdeki belli eğilimler hesaplanarak yapılmamışlardır. Filmin ve harcanan paranın başına her şey gelebilir. Önceden gelirini tahmin edemediğiniz ancak giderini pek güzel tahmin edebildiğiniz bir iştir bu.

İLK İSMİ GORASAPIEN'Dİ!
* 'A.R.O.G'un öyküsü nasıl şekillendi?
C.Y.:
'G.O.R.A' daha gösterime girmeden benim aklımda devam filmiyle ilgili bir öykü vardı. Ocak ayında gösterdiğimiz üç dakikalık kısa filmimizdeki hikâyeydi bu... (Arif Ceku'yla dünyaya döner, kız hamiledir ve Arif onunla ilgili bir rüya görür.) Bu bölümü filmin ilk üç dakikası olarak tasarladık ve ilk filmden bu yana belli bir zaman geçtiği için, hem filmi hem karakteri anımsatmak adına filmin üç dakikasını sinema salonlarında gösterdik. Filmi zihnimde canlandırırken ilk ismi 'A.R.O.G' değil 'Gorasapien'di... 'Gorame diye de yapabilir, gidip Göreme'de çekeriz' diyordum. Tabii bu fikirler sonradan çok değişti. Senaryo iyice ortaya çıktı.

* Oyuncuları nasıl belirlediniz?
C.Y.:
Senaryo tamamlandıktan sonra hemen oyuncuları düşünmeye başladık. Ceku'yu ilk filmden ötürü Özge Özberk'in oynayacağı belliydi zaten. Logar, Arif, Kaaya gibi karakterlerde ben kendim oynadığım için çok zorlanmadık! Kimse itiraz etmedi! Sonra da çalışmaktan zevk aldığımız insanları biraraya getirdik. Hikâyedeki karakterleri ortaya döküp, 'Bunu kim oynasın?' diye düşündüğümüzde aklımıza ilk gelenlerle çalıştık.
Haberin fotoğrafları