kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şura üyeleri onuruna öğlen yemeği verdi.

YAŞ'ta, 5'i irticai faaliyetten 24 personele ihraç

Ceyda KARAASLAN / ANKARA
03.12.2008
Ağustos Yüksek Askeri Şûrası'nda (YAŞ) gerçekleşmeyen ihraçlar dünkü toplantıda yapıldı. Aralık ayı YAŞ toplantısından 5'i "irticai faaliyetler" nedeniyle 24 personelin ihracına karar verildi. Toplantıdan sonra yapılan açıklamada, 24 personelin TSK'dan ayrılmasına "oy çokluğuyla" karar verildiği açıkladı. YAŞ kararları Cumhurbaşkın Abdullah Gül tarafından da onaylandı.

OY ÇOKLUĞUYLA
Yılın ikinci Yüksek Askeri Şûrası, Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında ve Genelkurmay Karargâhı'nda toplandı. Org. Başbuğ, Genelkurmay Başkanı olarak ilk kez Askeri Şûra'ya katıldı. YAŞ üyeleri, Başbakan Erdoğan başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret ederken, Cumhurbaşkanı Gül, Şûra üyelerine Çankaya Köşkü'nde öğle yemeği verdi. YAŞ kararlar ise Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül tarafından Cumhurbaşkanı Gül'e sunuldu. 1 saatlik görüşmeden sonra Org. Başbuğ ve Gönül 19.16'da Köşk'ten ayrıldı. Genelkurmay internet sitesinde yapılan açıklamada YAŞ kararları şöyle duyuruldu: "Toplantıda; bölgesel durum değerlendirmesi yapılmış, TSK'nın harbe hazırlık durumu incelenmiş bu kapsamda ortaya çıkan ihtiyaçlar ile bu ihtiyaçları karşılamak için alınması gereken tedbirler tespit edilmiş, İç Güvenlik Durum Değerlendirmesi çerçevesinde ise, tehdit ve riskler ile alınabilecek tedbirler görüşülmüştür. Ayrıca, TSK'nın temel yapısını ve disiplinini bozacak şekilde; uyuşturucu alışkanlığı ve ahlak dışı ilişkileri bulunan 19 personel ile 5'inin irticai tutum ve davranışları tespit edilen 24 personelin TSK'dan ayrılmasına oy çokluğuyla karar verilmiştir." Org. Başbuğ'un Ağlama Duvarı önünde ve Mescid-i Aksa'da çekilen fotoğraflarıyla, Aktütün saldırısı ardından Taraf gazetesine insansız hava araçlarından elde edilen görüntüleri sızdıran personelin durumu soruşturma devam ettiği için YAŞ'ta görüşülemedi. YAŞ'ta 1996'tan bu yana ilk kez Ağustos Şurası'nda hiçbir ihraç gerçekleşmemiş, bu durum CHP ile Genelkurmay arasında polemiğe neden olmuştu.

2000'den bu yana ihraç bilançosu

2007: Yazın 23, kışın 38 ihraç
2006: Yazın 17, kışın 37 ihraç
2005: Yazın 11, kışın 4 ihraç
2004: Yazın 12 kışın 8 ihraç
2003: Yazın 18 kışın 2 ihraç
2002: Yazın 17 kışın 7 ihraç
2001: Yazın 15 kışın 5 ihraç
2000: Yazın 44 kışın 18 ihraç