kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Çok şaşırtıcı bir film!..

Bir Tavsiye.
YANİ başlık "Bir Tavsiye" ama ben ne diyeceğimi bilemiyorum.. Çünkü aslında tahmin ettiğim halde şaşırdım. Tahminlerimin üzerindeydi çünkü Aramızda Casus Var.. (Burn After Reading).
Ben müthiş sevdim.. Film biterken inanın içimden alkışlamak geldi. Ama salonda hayal kırıklığı içinde olanlar da çoktu. Çünkü onlar çok farklı beklentiler içinde girmişlerdi sinemaya..
Şimdi bakar mısınız?.. Tepede Ocean's Eleven ekibinin liderleri, George Clooney ve Brad Pitt.. Yanlarında bir de marka isim.. John Malkovich.. İşin içinde CIA, FBI, Rus Sefareti falan da var.. Ne beklersiniz?.. Hiciv, dalga geçme, falan, filan ama ne olursa olsun bir casusluk filmi.. Hadi parodisi.. Yazan ve yöneten Caen kardeşlerin şöhretlerinin hatrına..
Ama bunu tahmin edemezsiniz.. O zaman da şaşkınlığa düşersiniz.. Benim gibi aldırmaz, kaptırırsanız bayılmanız mümkün.. Ama filmin havasına giremezseniz o zaman buz gibi kalıp "Iıı..Ihh" diye çıkarsınız salondan..
Ben niye kaptırdım.. Bir yerde Mad kuşağıyız.. O çılgın, o çok absürd, saçma sınırlarını çok aşan çılgın mizah dergisi.. O alışkanlık içimizde kalmış demek.,
Şimdi bu filmin senaryosunu ben yazsam, o roller için John Malkovich, George Clooney ve Brad Pitt aklımın köşesinden geçmezdi. O kadar ters tipler.. Ama içinde zaten düz şey olmayan film için aslında nasıl doğru seçimler olduğunu film bitince anlıyorsunuz.
Coen kardeşlerin açıklamasına bakar mısınız?.
"Senaryoyu yazarken aklımızda bu üçlü vardı.."
Giderseniz hayatınızda hiç görmediğiniz, görmeyi aklınızdan geçirmediğiniz Malkovich, Clooney ve Pitt'i izlersiniz..
Benden bu kadar, ötesine karışmam..