kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah

Cerrah: Polise kimlik sorun

Rıdvan TEZEL SABAH
03.12.2008
Avcılar'da polis kıyafetiyle restorandan bir kadın çalışanın kaçırılması olayını değerlendiren Cerrah, vatandaşların, 'Ben polisim' diyen kişilere kimliklerini sormaları gerektiğini söyledi ..
İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Avcılar'daki kaçırma olayının tasvip edilemeyeceğini bildirerek sivil polislerle ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar olduğuna işaret etti. Ortaköy Polis Okulu'nda konuşan Cerrah, "Her üzerinde polis yeleği, her arabasında mavi ışık olan polis değildir. Bunlara dikkat etmek gerek. Polislerimizin kimlik kartları vardır. Sivil olarak ya da polis yeleği giyen, 'ben polisim' diyen kişilerden vatandaşlarımızın kimliklerini sormaları gerekiyor" dedi. Zanlıların, kaçırılan mağdurun şikâyeti üzerine yakalandıklarını anımsatan Cerrah, şunları kaydetti: "Kalabalık bir eğlence merkezinde bir bayan, polis yeleği giyen 2 kişi tarafından kaçırılıyor. Kimse bunlara 'sen kimsin', 'kimliğini görebilir miyim', 'nereye götürüyorsunuz' diye sormuyor. Ardından orada bulunan kimse '155 Polis İmdat'ı arayarak 'böyle bir olay oldu. Polisleriniz bunu yaptı' demiyor. Şikâyette bulunmuyor. Şikâyette bulunmak gerek. Bunları yapan polis dahi olsa biz peşine düşeriz. Adli ve idari işlem yaparız." Avcılar'da polis kıyafetiyle bastıkları Esin2 adlı restoranda çalışan A.C.'yi saçlarından sürükleyerek kaçıran ve tecavüz eden zanlılar, kendilerini "Sahil gezintisine çıktık. Tecavüz etmedik" diye savundu. Saldırganlar polisin 3 aylık takibi sonucu yakalanmışlardı.

A.C.'NİN YARDIM ÇIĞLIĞI
Bu arada A.C.'nin kaçırıldığı sırada, "Beni kurtarın. Bunlar polis değil" diye bağırarak yardım istediği kaydedildi. Cinayet ve hırsızlıktan sabıkalı Cesim Gelturan'ın "Kıyafeti, copu ve sireni Eminönü Mercan'dan bir işyerinden aldık. Sahil gezintisi yapıp A.C.'yi evine bıraktık" dediği belirtildi. Olayın planlayıcı olduğu öne sürülen Yusuf Kılıç'ın, "Müzikholde daha önce bize kötü davrandıkları için polis kıyafeti giydik" dediği öğrenildi. Üçü tutuklanan zanlıların 'hürriyeti tahdit, adam kaldırma, iş yeri basma, tecavüz, unvan gaspı ve darp, cebir' suçlamalarıyla yargılanacakları öğrenildi.