kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Vekillere dinlemenin inceliklerini anlattı

Şenol ATEŞ / ANKARA
03.12.2008
Türkiye Bilişim Mühendisleri Derneği Başkanı Sönmez, vekillere "Özel görüşmenizde cep telefonunuzu dışarda bırakın" dedi..
Türkiye Bilişim Mühendisleri ve Programcıları Derneği Başkanı CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlendiği iddialarını araştırmak üzere Meclis'te kurulan Telekulak Komisyonu'na telefon dinlemeyle ilgili teknik bilgiler verdi. Santral bazlı dinlemelerin hattın geçtiği yere konulacak bir gateway cihazı yoluyla yapılabileceğini söyleyen Yılmaz Sönmez, ayrıca lazer tabancayla ve program yükleme ile yapılan dinlemeler bulunduğunu ifade etti. "Bir yazılım programıyla herkes herkesi çok rahat dinler. Yazılım yüklediğiniz bir cep telefonunu, dinlemek istediğiniz kişiye hediye ederek çok rahat dinleyebilirsiniz. Onun ruhu bile duymaz" diyen Sönmez, internette bu yazılımların çok rahat satıldığını da anlattı. "Bir melodi ya da küçük bir mesaj gönderilerek herkes dinlenebilir. Bunlar çok yaygın satılmaya başladı. GSM operatörleri acil tedbir almalı" dedi. Sönmez, internette 300 YTL- 500 YTL dolayında bu cihazların satıldığını anlatırken de bu sitelerin adreslerinin listesini de milletvekillerine dağıttı. Sönmez, önlemlere ilişkin de "GSM operatörleri atılan mesajları ve yapılan aramaları denetleyerek ek yazılım kullanımına izin vermemelidir, önlemlerden birisi budur. İkincisi, cep telefonlarınızı özel görüşme yapacağınız odanın dışında bırakın" dedi.

FREKANS BOZUCU SAĞLIĞA

TEHDİT Yılmaz Sönmez, Meclis'te de kullanılan telefon dinlemelerini önlemeye yönelik frekans bozucuların insan sağlığı için ciddi tehdit oluşturduğunu söyledi.
Haberin fotoğrafları