kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Satanistler kiliseye saldırdı

Giriş Saati : 01.12.2008 15:31
Güncelleme : 01.12.2008 22:54
Yeni Haber
Moskova'nın güneyindeki Nikolay Çudotvortsa kilisesi pazar ayininde bombalı saldırıya uğradı. İki kişinin yaralandığı saldırıda gözler satanistler olarak bilinen bir grup üzerine çevrildi. İnterfaks'a açıklama yapan Rus güvenlik güçleri olayın satanistler tarafından yapıldığını doğruladı.

Rus yetkili saldırıyı gerçekleştirenlerle ilgili kimlik tespiti yapıldığını belirterek bombanın cam kavanoz içinde hazırlanan el yapımı bir düzenek olduğunu ifade etti. Kilisede bulunan 50 kişi dün akşam 18:40'da meydana gelen patlama nedeni ile panik yaşarken iki kişinin de yaralandığı kaydediliyor.

Tanıklar içinde bomba bulunan çantayı yaşları 16-17 olan iki beyaz gencin bıraktığını ifade etti. İki gencin çantayı bıraktıktan sonra kiliseden hızla uzaklaştığını söyleyen tanıklar, çantadan önce duman çıktığını, kısa süre sonra da patladığını anlattı. Olayda 50 yaşında bir bayan ve 62 yaşında da bir erkek yaralandı. Olay yerine gelen polis, zanlıların robot resimlerini çıkartarak tüm Moskova karakollarına dağıttı.

Rus Ortodoks Kilisesi olayla ilgili şok yaşadıklarını ilk kez böyle bir saldırının gerçekleştiği açıklamasını yaptı. Moskova Patrikliği basın sözcüsü papaz Vladimir Vigilyanski, "Daha önce kiliseler yakılmıştı, papazlara saldırılar olmuştu. Ama kiliseye yönelik bu tür bombalı saldırıyı ilk kez görüyoruz." dedi. Vigilyanski, olayın Rus toplumunun manevi açıdan iyi durumda olmadığının bir göstergesi olduğunu savundu.

Rus papaz, "Kiliseye yönelik bu saldırı, bizim toplumun manevi açıdan ne kadar acınacak durumda olduğumuzu gösteriyor. İnsanlar neyi kötü, neyin iyi olduğunu bile bilmiyor. Okullarda gençler için etik ve maneviyatla ilgili terbiye ve eğitim programlarının bir an önce başlatılması şart." diye konuştu.

CİHAN