kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bakan Yardımcısı'ndan şok iddia!

Giriş Saati : 01.12.2008 08:51
Güncelleme : 01.12.2008 22:54
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Bakan Yardımcısı'ndan şok iddia!
Hindistan İçişleri Bakan Yardımcısı Shakeel Ahmed, Mumbai kentinde düzenlenen terör saldırılarını düzenleyenlerin tamamının Pakistan kökenli olduğunu iddia etti.

Bakan yardımcısı, BBC'ye verdiği demeçte ''Mumbai'deki saldırıların ardından çıkan çatışmalarda öldürülen teröristlerin tamamı Pakistan kökenliydi'' dedi. Saldırganların Pakistan'da eğitim aldıklarını da anlatan Ahmed, bu kişilerin Pakistan'ın Karaçi kentinden botlarla Hindistan'a geldiklerini savundu.

BOMBAY SALDIRILARLA SARSILDI...

Aralarında ülkenin en lüks iki otelinin de bulunduğu yedi ayrı noktaya aynı anda saldırı düzenleyen militanların Pakistan'la bağlantıları olduğu yolundaki iddialar, iki ülke ilişkileri gerginleştirmişti. Ancak Pakistan, saldırılarda rolü olmadığını söylüyor. Pakistan hükümeti, saldırıları araştırmak için Hindistan'a koşulsuz yardım teklifinde bulundu.

Bir Hindistan televizyonuna bir açıklama yapan Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, saldırıların Pakistan bağlantısına dair delillerin ortaya çıkması durumunda gerekeni yapacaklarını kaydetti. Bu arada Hindistan Başbakanı Manmohan Singh, ABD'dekine benzer bir federal terörle mücadele birimi kurmayı planladıklarını duyurdu.

Saldırılarda 180'den fazla kişi hayatını kaybetmiş, 330 kişi de yaralanmıştı.

CİHAN