kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dink davası 4 Şubat'a ertelendi

Giriş Saati : 01.12.2008 16:50
Güncelleme : 01.12.2008 21:16
Yeni Haber
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinde ihmalleri bulunduğu gerekçesiyle Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde Astsubay Okan Şimşek ve Uzman Çavuş Veysal Şahin'in yargılanmasına devam edildi. Dink ailesinin avukatları Ergin Cinmen ve Hakan Bakırcıoğlu ile sanıkların avukatı Nurhayat Bayraktar Gümrükçüoğlu'nun katıldığı duruşmada mahkeme duruşmayı 4 Şubat 2009 tarihine erteledi.

Dink ailesinin avukatları, mahkemece suç duyurusunda bulunulan kişiler hakkında yapılan idari soruşturmaya ilişkin evrakları inceleyemedikleri ve Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun olayla ilgili hazırladıklarını duydukları raporu incelemek için davanın ileri bir tarihe ertelenmesini talep etti. Avukatlar ayrıca Trabzon Bölge İdare Mahkemesi'nce aralarında Albay Ali Öz'ün de bulunduğu 6 askeri personel hakkındaki soruşturma dosyasının bir örneğinin mahkemeye intikalini talep etti. Yapılan duruşmanın sonunda mahkeme davayı 4 Şubat tarihine erteledi.

6 ASKERİ PERSONELLE İLGİLİ HAZIRLIK SORUŞTURMASI BAŞLATILDI

Öte yandan Trabzon Bölge İdare Mahkemesi'nin kararı üzerine aralarında Albay Ali Öz'ün de bulunduğu 6 askeri personel hakkında Trabzon Cumhuriyet Savcısı'nın hazırlık soruşturması başlattığı öğrenildi.
Savcının, Albay Ali Öz, Yüzbaşı M.Y, H.Y, C.Ü, G.G ve Ö.A'nın talimatla ifadelerini almaya başladığı, hazırlık aşamasının ardından dava açılıp açılmayacağına kara vereceği öğrenildi.

(CİHAN)