kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Saldırıyla ilgili şok iddialar

Giriş Saati : 29.11.2008 13:57
Güncelleme : 29.11.2008 17:35
Yeni Haber
İngiltere, bu yöndeki iddiaların ardından Hindistan'ın Mumbai kentindeki saldırıları düzenleyenler arasında İngiliz vatandaşı bulunup bulunmadığını soruşturuyor.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, saldırganlar arasında İngiliz vatandaşlarının bulunduğuna dair henüz bir bilgi veya delile ulaşmadıklarını açıkladı.

Dışişleri Bakanı David Miliband da saldırganlar arasında İngiliz vatandaşlarının bulunduğunu söylemek için çok erken olduğunu kaydetti.

Miliband, soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Mumbai kentindeki kanlı saldırıları düzenleyenler arasında 7 İngiliz vatandaşının da bulunduğuna dair haberler yayımlanmıştı.

Bu arada İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Hindistan'da yakınları bulunanları bilgilendirmek ve yardım amacıyla acil telefon hattı oluşturdu.

"MİLİTANLAR, SALDIRILARDAN BİR AY ÖNCE MUMBAİ'YE SIZDI"

Hindistan istihbarat kaynakları, Çarşamba günü eşgüdümlü seri saldırıları düzenleyen aşırı dinci militanlardan 8'inin Mumbai'ye bir ay önceden geldiğini bildirdi.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen bu kaynaklar, öğrenci gibi davranan bu militanların saldırılar için keşif ve fizibilite çalışması yaptıklarını belirterek, "Kendilerini Malezyalı öğrenci gibi tanıtan bu 8 kişi bir ev kiraladı" dediler.

Diğer militanların da saldırıların hedefi lüks otellere silah ve mühimmat stokladıklarını belirten istihbarat yetkilileri, bu ilk gruba Çarşamba akşamı deniz yoluyla gelen ikinci bir grubun katıldığını kaydettiler.

Öte yandan, bugün ordu ve istihbarat yetkilileriyle bir araya gelen Hindistan Başbakanı Manmohan Singh'e saldırılar ve alınan önlemlerle ilgili ayrıntılı bilgi verildi.

ZERDARİ: "DELİL GELİRSE HAREKETE GEÇERİM"

Pakistan Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari, Hindistan'ın Mumbai kentindeki saldırıya Pakistanlıların ya da grupların karıştığına dair delil gelmesi halinde harekete geçeceğini söyledi.

CNN-IBN televizyonuna konuşan Zerdari, "Pakistanlıların ya da grupların buna dahil olduğuna dair delil gelirse bunların ışığında hızlıca harekete geçerim." dedi.

Hindistan, saldırı nedeniyle komşuları uyarmıştı. Saldırıda en az 195 kişi hayatını kaybetti.