kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Terör olayları İçişleri Bakanını koltuğundan ediyor

Giriş Saati : 29.11.2008 12:14
Güncelleme : 29.11.2008 17:35
Yeni Haber
Hindistan'ın Mumbai şehrinde 3 gün süren terör olaylarının ardından Başbakan Manmohan Singh güvenlik ekibini acil toplantıya çağırdı.Toplantının en önemli katılımcısı İçişleri Bakanı toplantıya davet edilmedi. Kongre hükümetinin İçişleri Bakanı Shivraj Patil'i görevinden alabileceği Hint basınında konuşuluyor.

İçişleri Bakanlığı Patil'in Bombay'daki gelişmeleri kontrol ettiği ve bununla ilgili görüşmelere yaptığını dile getirirken, toplantılara Cumartesi sabah saatlerinde Taj Hotel'deki teröristlerin de öldürülmesi ile sona eren operasyonlardan sonra geride 155'den fazla ölü ve 350'den fazla yaralı bırakılması İçişleri Bakanlığının istihbarat ve güvenlik güçlerini hedef hala getirdi.

Bir çok güvenlik uzmanı ve basın polisin ve istihbaratın yeniden yapılandırılması konusunda ağız birliği yaparken Shivraj Patil'in istifası isteniyor. 4.5 yıllık Kongre Partisi hükümetinde İçişleri bakanlığını yürüten Patil döneminde Hindistan özellikle büyük şehirlerinde çok ölümlü terörist saldırılara maruz kalmıştı. Hint Basını Patil döneminin Hindistan İç güvenliğinin en zayıf dönemi olduğunu yazıyor.

Bu arada Bombay'da en son operasyonların bulduğu Taj Hotel de kontrol altına alındı. Ancak komandolar halen otelin odalarını kontrol ediyor. Taj Otel ve Nariman House'da 2 komando hayatını kaybetti. Taj Hotel ve Nariman House'da da 2'şer terörist ölü ele geçirildi 1 terörist de canlı yakalandı.

CİHAN