kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hayran'ın cenazesi toprağa verildi

Giriş Saati : 29.11.2008 16:42
Yeni Haber
Makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Çorum Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Necati Hayran'ın cenazesi toprağa verildi.

Hayran için ilk tören 3 yıldır başkanlığını yaptığı ÇESOB binası önünde düzenlendi. Çorum Devlet Hastanesi morgundan alınan cenaze, önce evine daha sonra ÇESOB'a getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine Vali Mustafa Toprak, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas, CHP Çorum Milletvekili, TESK ve TŞÖF eski Başkanı Derviş Günday, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Garnizon Komutanı Albay Eyüp Bölük, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kenan Malatyalı, çevre illerin esnaf odaları birlikleri başkanları, sanayiciler, iş adamları, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çok büyük bir üzüntü içerisinde olduğunu söyledi. "Esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarını tartışacağımız bir ortamda başkanımla birlikte olmak isterdim." diyen Palandöken, bugün üzücü bir olay sonrasında hayatını kaybeden Necati Hayran'ın cenaze törenine katıldıklarını belirtti.

Okunan duaların ardından ÇESOB'tan omuzlar üstünde uğurlanan cenaze, Ulucami'ye getirildi. Hayran'ın cenazesi İl Müftüsü Dursun Kaplan'ın kıldırdığı cenaze namazından sonra Ulu Mezarlık'ta toprağa verildi.

SALDIRGAN DA HAYATINI KAYBETTİ

ÇESOB Başkanı Necati Hayran'ı öldürdükten sonra başına bir kurşun sıkarak intihar girişiminde bulunan Uğur Türkmen, dün gece tedavi gördüğü Çorum Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Türkmen'in cenazesi, doğum yeri olan merkeze bağlı Kınık köyünde öğle namazının ardından defnedildi.

52 yaşındaki ÇESOB Başkanı Necati Hayran, kurumda sicil memuru olarak görev yaparken 6 ay önce işten çıkarılan Uğur Türkmen tarafından makamında silahla vurulmuş, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Hayran'ı silahla yaraladıktan sonra intihar girişiminde bulunan Türkmen tedavi altına alınmıştı.

(CİHAN)