kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'9 bin çocuk' alarmı

Bülent AYDEMİR - ANKARA
28.11.2008
Başbakanlık'taki toplantıda konuşan Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkan Yardımcısı Saylı, "Şu an yaklaşık 9 bin çocuktan haber alınamıyor. Bunlar terör örgütünün hedefinde" dedi..
Çocukların terör örgütleri tarafından istismar edilmesi ve cinsel sömürü aracı olarak kullanılması Başbakanlık'ta yapılan toplantıda ele alındı. İnsan Hakları Başkanlığı tarafından düzenlenen ve başkanlığını Meclis Adalet Komisyonu Başkan Vekili Hakkı Köylü'nün yaptığı basına kapalı toplantıda ortaya konulan acı tablo şöyle:

* SUÇLU ÇOCUK YOKTUR: Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkan Yardımcısı Müslüm Saylı, 500 binin üzerinde kayıp başvurusu olduğunu belirtti ve "Şu anda yaklaşık 9 bin çocuktan haber alınamıyor. Bunlar terör örgütünün hedefinde. Suçlu çocuk yoktur, suça atılmış çocuk vardır" dedi.

KAZANDIRILAN ÇOCUKLAR
* ÖLDÜRÜLEN 14 PKK'LIDAN 4'Ü ÇOCUKTU:
Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Harekat Dairesi Başkanlığı Emniyet Amiri Necati Alkan, 2.5 yıl önce yapılan bir operasyondan hareketle, çocukların nasıl kullanıldığını ortaya koydu: "24 Mart 2006'da ölü olarak ele geçirilen 14 PKK'lının 4'ü çocuk yaştaydı."

* EDİRNE'DE ÇOCUKLAR KAZANILDI: Emniyet yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Edirne'de Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın Roman vatandaşlara yönelik sosyal projeleri sayesinde, şehirde suça karışmış çocukların sayısı 94 oranında azaldı.

* ABİ; SEN KENARA ÇEKİL: Çarpıcı bir örnek de Van'dan verildi. Eylem sırasında bir çocuk, kendisiyle iyi diyalog kuran polise, "Abi kenara çekil, sana taş atmam" dedi.

* ENSEST SANILDIĞINDAN YAYGIN: Çocuk İhmalini ve İstismarını Önleme Derneği Başkanı Figan Şahin, "Cinsel istismar da aile içi ensest ilişki çok yaygın ancak gizleniyor" dedi. En büyük sorunlardan biri bunun nasıl açığa çıkarılacağı. Çünkü çocuk şikayet ederse babasının hapse gireceğini biliyor.