kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Marmaray inşaatında nefes kesen tatbikat

Giriş Saati : 29.11.2008 16:39
Yeni Haber
Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Marmaray projesi kapsamında Yenikapı'da yürütülen inşaat alanında kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. Olası patlamalara karşı yapılan tatbikat, gerçeğini aratmadı.

AKUT, Marmaray Projesi'nin yüklenici firmaları "GAMA" ve "Nurol"un talebi üzerine bir kurtarma tatbikatı yaptı. Marmaray Projesi'nin Yenikapı'da devam eden inşaat alanında meydana gelebilecek bir patlama sonrası yaşanacakların canlandırıldığı tatbikatta, gerçek manken kullanıldı.

İnşaatın vincinde patlama sonrası yaralanan gerçek manken, özel bir düzenekle kurtarıldı. Yaklaşık 20 dakika süren çalışmaların ardından vinç üzerinde bulunan yaralı başarılı, bir çalışmayla yere indirildi. Kurtarma tatbikatı sonrası basın açıklaması yapan inşaat yetkilisi Bülent Çakar, AKUT'tan yaklaşık 4 ay önce acil durumlarda personelin nasıl hareket edeceği hususunda eğitim almak istediklerini ve bunun üzerine de 3 günlük bir eğitim gerçekleştirildiğini söyledi.

Çakar, "Eğitimden sonra bunun uygulaması olarak önce Üsküdar'da bir eğitim yaptık ve bugün Yenikapı'da bir tatbikat gerçekleştirdik. Burada esas amaç; tatbikatta acil durumu yönetecek arkadaşların ne tür sorunlarla karşılaşacağını ve bunları nasıl yöneteceklerini görmek ve tecrübe etmekti. Şu anda başarıyla gerçekleştiğini düşünüyorum." dedi.

AKUT Eğitim Kurulu Başkanı Dündar Şahin de, tatbikatla ilgili bilgeler verdi. Şahin, tatbikatı AKUT olarak şantiye çalışanlarına verdikleri eğitimin uygulaması olduğunu söyledi. Tatbikatın oldukça başarılı geçtiğini ifade eden Şahin, "Yukarıda bulunan portal vinçte patlama etkisiyle kendinden geçmiş kazazedeyi arkadaşlarımız zor bir alandan kurtardı. Buradaki amaç; acil durumu yöneten arkadaşların ellerindeki kıt kaynakları efektif olarak kullanıp kullanamayacağını görmekti." şeklinde konuştu.

(CİHAN)