kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Samim (Uğur Yücel) Ali Yaman (Ozan Güven)

Diziler ekranlara dizildi

ECE KOÇAL
21.11.2008
Her yeni yayın döneminde onlarca, hatta yüzlerce dizi izleyiciyle buluşuyor. Bunların arasında kiminin karakterleri, o kadar hayatımıza giriyor ki, o rolü canlandıran oyuncularla özdeşleşiyor, belki de ötesine geçiyor. atv'nin bu sezonki iddialı üç dizisi de oyuncu kadrolarıyla dikkat çekiyor. Canım Ailem, Adanalıve Cennetin Çocukları dizilerinin setlerinde çalışmalar harıl harıl devam ederken, ekipleri yakından tanıyalım istedik. Onlarla mini röportajlar yapıp kısa özgeçmişlerine yer verdik...

Canım Ailem
Uğur Yücel

* Samim, sorumsuz, uçarı, nerede akşam, orada sabah yaşayan, delişmen, yufka yürekli bir adam. Şeytan tüyü var..
* Samim'in ilk gençliği Adana'da geçmiş; Adanalı tanıdıklarım var.
Onları dinliyorum ama Samim'in çok hafif bir aksanı var. Çok fazla Adanalı özelliği taşımıyor.
* Diziye, duygusal komedi diyebilirsiniz... Aile dizisi... Dramatik bölümler gözyaşı döktürecektir.
* Diziyi kabul etmemde başlıca etken, yapımcı ve dizinin hikâyesi.

Dizileri:
Karanlıkta Koşanlar, Alacakaranlık, Hırsız Polis, Aziz Ahmet.

Filmleri:
Fahriye Abla, Âşık Oldum, Teyzem, Milyarder, Selamsız Bandosu, Muhsin Bey, Arabesk, Eşkıya, Balalayka, Hayatımın Kadınısın.

Ödülleri:
Uğur Yücel, evinde pek çok Altın Portakal bulunan oyunculardan. İlkini Muhsin Bey'deki perfomansıyla 1987'de 24. Antalya Film Festivali'nde aldı. 41.
Antalya Film Festivali'nde ise Yazı Tura filmiyle dört dalda Altın Portakal kazandı. Aynı filmle 10. Nürnberg
Türkiye/Almanya Film Festivali, 24. İstanbul Film Festivali, Mannheim- Heidelberg Film Festivali ve 12. Adana Altın Koza Film Şenliği'nden ödülle döndü. Hayatımın Kadınısın filmi ise İskenderiye Film Festivali'nde En iyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandırdı.

Sadullah Celen (Dizinin yönetmeni)
Dizileri:
Üvey Aile, Hepimiz Birimiz İçin, Yemin, Erkekler Ağlamaz, Kanlı Düğün, Yağmur Zamanı, Kurşun Yarası, Hadi Uç Bakalım, Kısa Devre, Evdeki Hesap, Yedi Numara, Bir Aşk Hikâyesi, Rüzgâr Gülü, Sıcak Saatler, Şehnaz Tango, Sahte Dünyalar.

Ozan Güven
*Ali Yaman, 28 yaşında büyük gemilerde garsonluk yaparak sevdiği Ahsen'le evlenmek için para biriktiren, ondan başka hiçbir şeyi düşünmeyen, Mersinli mert bir oğlan. İyi niyetli, sabırlı bir adam. Asabi değil ama sinirlenince gözü kendini bile görmüyor. Parayla tek derdi evlenmekle ilgili. İnandığı şeyden onu kimse vazgeçiremez. Ya da oynarken bana öyle geliyor.
* Bir İstanbul Masalı'ndan sonra zaten biraz ara verecektim. Araya askerlik de girince bu ara dört seneyi buldu. Diziyi izledikçe, neden kabul ettiğimi anlayacaksınız... İnşallah...
* İlk bölümler her zaman zordur. Canımızı sıkacak hiçbir şey yok, çok çalışmak dışında...
* Uğur Yücel'le çalışmak neden zor olsun ki? Umarım o da benim kadar keyif alıyordur. Oyuncu olsaydınız eminim siz de onunla oynamak isterdidiniz.
* Oynamasaydım, samimiyetine çok inandığım bu diziyi ben de seyrederdim.

Dizileri:
Hırsız Polis, Bir İstanbul Masalı, Bana Abi De, Havada Bulut, Aslı ile Kerem, Koçum Benim, Dünya Varmış, İkinci Bahar, Çiçeği Büyütmek.

Filmleri:
A.R.O.G., G.O.R.A, 9, Balalayka.

Ödülleri:
22. SİYAD Türk Sineması Ödülleri, 2000, Balalayka, Umut Veren Genç Erkek Oyuncu 10. ÇASOD Oyuncu Ödülleri, 2003, 9, Jüri Özel Ödülü (Aynı filmin oyuncuları Serra Yılmaz, Cezmi Baskın, Ali Poyrazoğlu, Fikret Kuşkan, Rafa Radomisli ve Esin Pervane ile birlikte)

Selin Tunç (Dizinin senaristi)
Dizileri:
Yabancı Damat, Biz Size Âşık Olduk, İkinci Bahar.