kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Dizi, haftaya baºlayacak. Ömer (Cansel Elçin) Cennet (Tülin Özen)

Cennetin Çocukları

21.11.2008
Cansel Elçin
* Ömer, evli ve bir kız çocuğuna sahip bir gemi mühendisi. Rahat ve doğal biri.
Kızından sonra, hayatındaki en çok sahiplendiği şey, işi. Bu da onun en büyük kusuru. Haksızlığa tahammül edemeyen ve söylediklerinin arkasında duran biri ve biraz inatçı.
* Oya Yücel'in yazdığı senaryo beni en çok gerçekçiliğiyle etkiledi. İnternetin, cep telefonunun olduğu bu hızlı, tüketici ve hoşgörmezlik dolu dünyada birbirinden farklı iki karakterin yolları kesişiyor.
* Ömer ve Cennet'in birbirlerine ihtiyacı var. İlk defa o gözlerin içinde bir umut doğuyor. Bugünü ne kadar iyi anlatmış.

Dizileri:
Hatırla Sevgili, Kırık Kanatlar.

Filmleri:
120, Küçük Kıyamet, L'equilibre De La Terreur, Tu Vas Rire Mais Je Te Quıtte, A Plus Pollux, L'art (Delicat) De La Seduction, Le Coeur A L'ouvrage, Harem Suare, Irma Vep.

Tülin Özen
* Cennet 'acılı kadın' değil... Acılar çekmiş ama ayakta nasıl duracağını bilen ve yeniden hayata başlama noktasında olan cesur ve güçlü bir kadın. Karakter yaratmak oynanacak karakterin koşullarıyla, etrafındaki insan ilişkileriyle, altyapısıyla farklılaşan ve oyuncu için her defasında yeniden yapılması gereken bir arayış ve uğraş.
* Vicdan, film olarak daha önce yaptığım filmlere göre daha popüler bir işti, yoksa ben sahsım adına 'daha popüler' bir dönem yaşamıyorum. Bu dizinin hayatımda nasıl bir yeri olacağını tabii ki şu anda tahmin edemem. Zaten bu işi 'kariyer' diye tanımlanan şeyi hesaplayarak yapmıyorum.
* Hemen her işte, oynadığım karakterin çalıştığı ya da geçmişinde yer alan yerlere gitmeye çalıştım. Dizinin ilk bölümlerinde çok yoğun ve duygusal durumlar var. Burada önemli olan sadece Cennet'in bir dönem cezaevinde yaşaması değil, daha çok neden girdiği. Ve çıktığında olaylara karşı ayakta durması.
* Diziye "Evet," dememdeki en büyük neden, yönetmeni Faruk Teber'di. Çünkü senaryoyu okuduğumda oynayacağım karakterle ilgili duyduğum kaygıları en az benim kadar duyuyordu ve sırf bunların üstesinden birileriyle tartışarak gelmeye çalışmak bile başlı başına bir oyunculuk meselesi.

Dizileri:
En Son Babalar Duyar, Aynalar, Rüya Gibi, Beyaz Gelincik.

Filmleri:
Süt, Vicdan, Meleğin Düşüşü, Yumurta.

Ödülleri:
41. Antalya Altın Portakal Film Festivali, 2004, Meleğin Düşüşü, En İyi Kadın Oyuncu.

Faruk Teber (Dizinin yönetmeni)
Affedilmeyen, Kara Duvak, Annem, Gönül, Hatırla Sevgili, İlk Göz Ağrısı, Kırık Kanatlar, Bütün Çocuklarım, Zalim.

Oya Yüce (Dizinin senaristi)
Üvey Aile, Cennetin Çocukları, Çeşm-i Bülbül, Gece Yürüyüşü, Yedi Numara, Hüznün Yüzü, Şehnaz Tango, Bay Kamber, Mesela Muzaffer, Sevgili Bebeklerim.