kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Sabah Akademi'nin Avrupa kültür turu tamamlandı

21.11.2008
Türkiye'nin dört bir yanından Sabah Akademi'nin Avrupa kültür turu kampanyasına katılan 100 talihli, iki haftalık bu turda İtalya, Fransa ve Yunanistan'da 20 şehri gezip, bu ülkelerin kültürünü tanıma fırsatı yakaladı ..
Sabah gazetesinin kültür ve eğitim kampanyalarını organize eden Sabah Akademi'nin, Türkiye'de bir ilke imza atarak gerçekleştirdiği 'SABAH'la Haydi Avrupa'ya' başlıklı kampanyası tamamlandı. 59 kupon biriktiren binlerce kişi arasından belirlenen 100'e yakın talihli İstanbul'da başladıkları turu Yunanistan, İtalya ve Fransa'yı gezdikten sonra yine İstanbul'da bitirdiler. 1-14 Kasım tarihleri arasında yapılan tur boyunca okurlar, bu üç ülkede 20 farklı şehri gezme şansı buldu.
Katılımcılar, seyahatleri boyunca otobüslerinde, Human Pro'nun dil eğitim uzmanları eşliğinde İngilizce pratiği yapma olanağı da buldu. Konakladıkları kentlerde yerel halkla İngilizce anlaşarak pek çok ihtiyaçlarını kendi başlarına karşıladılar. Eğitmenler ve rehberler de dahil olmak üzere 115 kişiyi aşan ekip, Bey Tour'un profesyonel organizasyonu sayesinde hiçbir aksaklık yaşamadan Avrupa kültür turunu tamamladı.
Tura katılanlar en çok, Selanik'te Atatürk'ün evini gezmekten büyük onur duyduklarını söyledi. Pek çok ülkeyi ve farklı kültürleri tanıma fırsatı bulan talihliler en çok Fransa'yı beğenmiş; ayrıca hep söylendiği gibi Yunan mutfağını, Türk mutfağına çok yakın bulmuşlar. Türkiye'nin her köşesinden kampanyaya katılan talihliler; Paris'te çok eğlendiklerini, Roma'nın tarihi dokusundan oldukça etkilendiklerini ve Venedik'teki gondol gezilerinden de büyük keyif aldıklarını anlattılar. Sabah Gazetesi Promosyon Müdürü Özlem Ülker de tura katıldı ve görüşlerini bize şöyle aktardı:

- Bütün talihliler turdan memnun kaldı mı?
- Evet, tur boyunca hepsi organizasyonun başarısından ne kadar etkilendiklerini anlattılar.

- En çok hangi ülkeyi beğenmişler?
- Aslında gittikleri her yeri beğenmişler. Fakat doğal güzellik bakımından en çok Fransa'dan etkilendiklerini söylediler. Tabii, Atatürk'ün Selanik'deki evine yapılan ziyaret de onlar için çok anlamlı ve özel olmuş.

- En iyi hangi ülkenin insanlarıyla anlaşmışlar?
- Talihlilerin çoğu Yunanistan'da çok iyi karşılandıklarını ve Yunan mutfağına bayıldıklarını söyledi. Hatta dönüş yolunda İtalya
- Yunanistan feribotunda Yunanlı bir grupla ortak eğlence bile düzenlediler.

- Okurların kültür ve eğitim kampanyaları hakkındaki genel görüşü nedir?
- Aslında talihlilerin pek çoğu tura katılmadan önce bu kampanyaya şüpheyle yaklaştıklarını itiraf ettiler. Kültür ve eğitim turunun sıkıcı olabileceğinden, derslerin onları fazlasıyla yoracağına kadar pek çok önyargıyla tura katıldıklarını söylediler. Fakat yola çıkar çıkmaz gezdikleri yerler ve yaşadıkları tecrübelerle bu şüphelerin yerle bir olduğunu, hayatlarının en eğlenceli gezisini yaptıklarını anlattılar. Bundan sonra Sabah Akademi tarafından organize edilecek bütün eğitim ve kültür kampanyalarına da katılacaklarını söylediler.

- Sizce bu kampanyanın en büyük artısı ne oldu?
- Bence bu kampanya ile Sabah Akademi'nin misyonunun ne olduğu iyice ortaya çıktı. Sabah okurlarının kendilerini her yönden geliştirmeleri için bu tür kampanyaların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. SABAH okurları böyle bir fırsatın önemini gayet iyi bildiklerinden SABAH Akademi'nin bütün kampanyalarına aynı şekilde yoğun ilgi gösterdiler. SABAH Akademi'nin eğitime ve kültürel gelişime verdiği destek, bundan böyle de yeni kampanyalarla devam edecek.
Haberin fotoğrafları