kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
ŞELALE KADAK

Farina'ya göre, numara taşımada 'duygusal dönem'deyiz

İtalyan Giuseppe Farina, Türkiye'ye en büyük krizi yaşadığımız 2001 yılında gelmişti.
Mobil telefon pazarına girerek büyük rekabet yaratan Aria'nın genel müdürlüğünü yapmış, Aria'nın
Avea olmasından sonra da kısa dönem yönetim kurulu başkanlığı görevinde bulunmuştu. Ve de Telekom özelleştirmesinden bir süre sonra da Avea'dan ayrılmış ama Türkiye'den ayrılmayarak bir ev satın almış ve de İtalyan enerji devi ENEL'i Türkiye'de temsil etmeye başlamıştı.
Geçenlerde buluşup sohbet ettik. Baktım Farina en çok numara taşınabilirliğin serbest olması konusuna giriyor. Ne de olsa İtalyanlar mobil telefon pazarına girer girmez 2001'de en çok bu konuda adım atılması için büyük çaba sarf etmişti.
Farina şimdi o koltukta oturmuyor ama yine de bu konuda atılan adımdan inanılmaz mutlu. "Rekabet asıl şimdi başlıyor" diyor ve şu anda Türkiye'de yaşanan dönemi "duygusal dönem" olarak tanımlıyor.
Rakamlar doğruysa şu anda 200 binin üzerinde cep telefonu kullanıcısı kendi operatöründen ayrılarak bir rakip operatörden hizmet almaya başlamış bile.

Kim girse kriz yaşanıyor
Farina'ya göre, şu anda pazarda ne olup bittiğini anlamak için biraz erken. Beklemek lazım. Bir de kriz konusuna takılmış Farina. "Ne garip" diyor, "Ben İstanbul'a geldim, Aria markasını 6 ay sonra tanıttık ve 2001 krizi yaşadık. Şimdi de pazara Vodafone girdi, yine kriz var.
Yani bu pazara kim girse kriz yaşanıyor!"