kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Lagendijk Erdoğan'a "Youtube'u sordu

Giriş Saati : 26.11.2008 09:54
Güncelleme : 26.11.2008 18:51
Yeni Haber
Türkiye-AB Karma Parlamentosu Komisyonu Eşbaşkanı Lagendijk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede 301. maddedeki değişikliğe rağmen 47 davanın açılmasını dikkat çekerek, "Bunu Avrupa'ya anlatmak zor olacak" dediğini aktardı. Lagendijk, görüşme sırasında "youtube yasağı"nı da gündeme getirdiğini belirtti.

Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu heyetinin bir üyesi olarak Türkiye'ye gelen, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede TCK'nın 301. maddesinde yapılan değişikliğe karşın 47 dava açıldığını dikkat çekerek, "Bunu Avrupa'ya anlatmak zor olacak" dediğini söyledi. Lagendijk, görüşmede "youtube yasağı"nı da gündeme getirdiğini ifade etti.

Türkiye'yi ziyaret eden AB heyeti için Sheraton Oteli'nde verilen resepsiyona katılan Lagendijk, bir grup gazeteciye Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmenin içeriğini anlattı. Görüşme sırasında daha çok önemli reformlara ihtiyaç olduğunu söylediğini belirten Lagendijk, Erdoğan'a "AB reformlarına bağlılığınızı gösterin" dediğini de kaydetti.

İfade özgürlüğü sorunu üzerinde de durduğunu ifade eden Lagendijk, "301. madde değişti. Ancak 47 dava açıldı" dediğini bu durumu Avrupa'ya anlatmanın zor olacağına dikkat çektiğini de söyledi. Lagendijk'a göre görüşmenin bu bölümünde hazır bulunan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin de söz konusu davaların eski davalar olduğunu söylediğini işaret etti.

Joost Lagendijk, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptıkları görüşmenin de bir bölümünü de aktardı. Lagendijk, şöyle dedi:

"Cumhurbaşkanı Gül'ün söylediği çok önemli bir cümle var. Dedi ki "Komşularımızla ilişkilerimizdeki gücümüz ve stratejik rolümüz Avrupa ile olan bağlarımızdan kaynaklanıyor. Eğer Avrupa ile bu bağları kesersek, bölgedeki stratejik önemimizi kaybederiz.' Yani Cumhurbaşkanı bu iki unsurun birbirine bağlı olduğunu çok iyi anladı."

(ANKA)