kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Sorunlara çözüm bulsun'

23.11.2008
Şov zamanı değil
* Mustafa Özyürek (CHP Genel Saymanı):
Başbakan şov yapıyor. Bu şovu 2007 seçiminde de kullanmıştı. Rahmetli Özal da yapmıştı. Ama üçüncü parti olmuştu. Gündemde olan konu ekonomik kriz ve alınacak önlemler. Başbakan'dan beklenen, buna nasıl çözüm bulacağıdır. Bunlar gayri ciddi işler. Şimdi şov zamanı değil.

Padişah, kral mı?
* Oktay Vural (MHP Grup Başkan Vekili):
Kendini çok mu büyük görüyorsun? Milletin yaptığı ikinci parti olmak şerefli değil mi? Kendini kral mı, padişah mı sanıyor? Erdoğan'ın partisinin genel başkanlığından ayrılmasından memnun oluruz. Çok saygısız. Burası Taliban cumhuriyeti mi?

Yüzde 40 altı seçim
* Hasip Kaplan (DTP Şırnak):
AKP'nin yüzde 40'ın altında oy alması erken seçim tartışmalarını da beraberinde getirir. Başbakan kıvırmasın. Yüzde 47 almış. Bunun üstüne çıkması lazım. Hele bir de yüzde 40'ın altına düşerse Allah ona selamet versin. İstifaya gerek kalmaz.

Sanal gündem çabası
* Sırrı Sakık (DTP Muş):
Başbakan sanal gündem yaratmaya çalışıyor. Başbakan'ın böyle bir şey söylemesi abes. Türkiye siyasi tarihinde iktidar partileri yerel seçimlerde oylarını artırır. Başbakan bunu diyeceğine vaat ettiklerini yapamadığı için istifa edeceğini söyleyebilmeli.

Tebrik etmek lazım
* Prof. Dr. Doğu Ergil (Ankara Ünivesitesi Öğretim Üyesi):
Başbakanı tebrik etmek gerekir. Özlenen bir siyasi refleks gösterdi. Başarının iktidarda kalmaya devam etmekle gitmeyeceği bir zihniyetin yansıması. Lider kalmakta direnen siyasi parti iktidarlarının aksine bir duruş sergiledi. Diğer parti liderlerine örnek olması gerekir.