kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Özçelik, Talabani ile Gül'ün Irak ziyaretini görüştü

Giriş Saati : 24.11.2008 16:09
Güncelleme : 25.11.2008 00:03
Yeni Haber
Türkiye'nin Irak Özel Temsilcisi Murat Özçelik, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile Bağdat'ta bir görüşme yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün planlanan Irak ziyareti ile sınır ötesi operasyonların geleceği konusunda soru işaretlerini yaratan ABD-Irak Güvenlik Anlaşması'nın ele alındığı görüşmede Özçelik'in Türkiye'nin, "Irak'ın bağımsızlığını ve ulusal egemenliğini güçlendirecek" ABD-Irak Güvenlik Anlaşması'nı desteklediğini vurguladığı bildirildi.

Celal Talabani'nin lider olduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) sitesine göre, Murat Özçelik'in başkanlığındaki Türk heyeti, Pazar günü Bağdat'ta Talabani ile bir görüşme yaptı.

Irak Başbakan Yardımcısı ve KYB'nin önde gelenlerinden Berham Salih'in de hazır bulunduğu görüşme sırasında Türk heyetinin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını Talabani'ye ilettiği belirtilen haberde Gül'ün beklenen Irak ziyaretine ilişkin Türkiye'deki hazırlıklar konusunda bilgi verdiği kaydedildi.

TALABANİ: "GÜL'ÜN ZİYARETİ, İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRECEK"

Gül'ün Irak ziyareti sırasında başta Cumhurbaşkanı Talabani olmak üzere "kilit" Iraklı liderlerle buluşacağı belirtilen haberde Talabani'nin yapılacak "ziyaretten dolayı memnuniyeti dile getirdiğini ve ziyaretin Türkiye ile Irak arasında ikili ve tarihi ilişkileri güçlendirmeye katkıda bulunacağı"nı söylediği aktarıldı. Talabani şunları söyledi:

"Türkiye ile Irak arasındaki ikili ve tarihi ilişkilerin güçlendirilmesi, başta Irak'taki siyasi süreci ve Irak ve ekonomisinin yeniden yapılandırılması süreleri olmak üzere önemli bir konudur ve iki ülkenin halklarının çıkarınadır."

ABD-IRAK GÜVENLİK ANLAŞMASI

Görüşmede ayrıca Talabani, Irak'taki genel koşulları ve halen Irak parlamentosunda ABD-Irak Güvenlik Anlaşmasına ilişkin olarak yapılan görüşmeler konularında bilgi verdi.

Siteye göre, görüşmede Murat Özçelik, Türkiye'nin, Irak'taki siyasi sürece verdiği desteği yineledi. Bu arada, Özçelik'in "Türkiye'nin, "Irak'ın bağımsızlığını ve ulusal egemenliğini güçlendirecek' ABD-Irak Güvenlik Anlaşması'nı desteklediğini vurguladığına dikkat çekildi.

(ANKA)