kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

AP'nin "ağır topları" Ankara'da

Giriş Saati : 24.11.2008 16:09
Güncelleme : 25.11.2008 00:03
Yeni Haber
Ankara'daki temaslarına başlayan Avrupa Parlamentosu (AP) Dışişleri Komisyonu heyeti, yarın en üst düzeyde kabul edilecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile yarın görüşecek heyette "Türkiye'ye Evet" kitabını yayınlanan Fransa Eski Başbakanı Michel Rocard, Sosyalist Grubu başkan yardımcısı Hannes Swoboda, genişleme stratejisi raportörü Elmar Brok, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Joost Lagendijk ve Türkiye raportörü Ria Oomen-Ruijten de yer alıyor.

TBMM'de Dışişleri Komisyonu üyeleriyle bir araya gelen ve öğleden sonra da TBMM'deki çeşitli komisyonlarla temaslarını sürdüren AP heyeti, Ankara'da çok yoğun ve üst düzey bir program uyguluyor. AB Genel Sekreteri Oğuz Demiralp ile bir görüşmeyi içeren programa göre, heyet, yarın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Dışişleri Bakanı ve Baş Müzakereci Ali Babacan tarafından kabul edilecek.

HEYET, ÜYELERİNİN İSİMLERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Sivil toplum temsilcileriyle buluşacak AP heyeti, üyelerinin isimleri ile dikkat çekiyor. Türkiye eski raportörü ve Sosyalist Grubu Başkan Yardımcısı Hannes Swoboda'nın başkanlığındaki heyette Cumhurbaşkanı François Mitterrand döneminde başbakan olarak görev yapan sosyalist Michel Rocard da bulunuyor. 1994'ten beri AP üyesi olan Rocard, son dönemde Türkiye'nin AB üyeliğini güçlü bir biçimde savunan açıklamalar ve konferansları veriyor ve "Türkiye'ye Evet" kitabı yayınlamış bulunuyor.

Dokuz parlamenterden oluşan heyette ayrıca Genişleme Stratejisi Raportörü Alman Elmar Brok, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Hollandalı Joost Lagendijk, Türkiye Raportörü Hollandalı Ria Oomen-Ruijten, Türkiye'yi çok yakından izleyen İngiliz liberal Andrew Duff, Türk kökenli Bulgar liberal Metin Kazak ile Polonyalı üyeler Konrad Szymanski ve Zbigniew Zaleski de yer alıyor.

(ANKA)