kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Azmetti, öğretmen oldu

Giriş Saati : 23.11.2008 14:26
Güncelleme : 23.11.2008 23:02
Yeni Haber
Çocuk yaşta görme yeteneğini kaybedince ailesinin ilkokula bile göndermediği Züleyla Eker, ilkokulu, ortaokulu ve liseyi dışardan bitirip öğretmen olma hayaline kavuştu.

Adana'daki Oğuz Kağan Köksal Görme Engelliler Okulunda Türkçe öğretmeni olarak görev yapan Züleyha Eker, ''24 Kasım Öğretmenler Günü''nde mücadele öyküsünü AA muhabirine anlatırken, azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını kanıtlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Üniversiteyi yaşıtlarından çok geç bitiren, 28 yaşında diplomasını alabilen Züleyha Eker, şimdi 38 yaşında olmasına rağmen henüz 5 yıllık öğretmen olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Doğuştan göz tansiyonu rahatsızlığım nedeniyle görme yeteneğimi çok küçük yaşlarda kaybettim. Bu yüzden ailem beni ilkokula bile göndermedi. 12-13 yaşına geldiğimde rahatsızlığım iyice artmıştı. Buna rağmen okuma sevgim hiç bitmedi. Ailem fazla korumacı bir tutumla beni eğitimden uzak tuttu, ancak onları ikna etmeyi başardım.

Önce ilköğretim okulunu, sonra ortaokulu, daha sonra da liseyi dışarıdan bitirdim. Üniversite sınavına ilk girişimde Açık Öğretim Fakültesini kazandım, 2 yıl okudum. Daha sonra tekrar üniversite sınavına girip bu kez Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesini kazandım. Okulumu hiç sınıfta kalmadan geçtim. Ancak kaybettiğim yıllar nedeniyle 38 yaşında olmama rağmen henüz 5 yıllık öğretmenim.''

''AZMİN ZAFERİ''

Züleyha öğretmen, azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını önce ailesine kanıtladığını belirterek, ''Ailem şimdi öğretmen kızlarıyla gurur duyuyor'' dedi.

Babası ve annesinin Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yaşadığını, diğer iki kardeşinin görme engelinin bulunmadığını ifade eden Züleyha Öğretmen, ''Hafta sonlarında ailemin yanına geliyorum. Adana'da öğretmenlik yaptığım okulun pansiyonunda ücreti dahililinde kalıyorum ama çok mutluyum'' dedi.

Görme engelinini öğrencileriyle iletişim kurmasına engel olmadığını kaydeden Züleyha Öğretmen, henüz evlenmediğini, ancak bütün öğrencilerinin kendi çocukları olduğunu söyledi.

Züleyha öğretmen, ''Öğretmenlik, sabır ve özveri isteyen kutsal bir meslek. Elbette her meslekte olduğu gibi zorlukları var. Ancak dünyaya yeniden gelsem yine öğretmen olurdum, hatta yaşadığım onca zorlukların daha fazlasını bile göze alırdım'' dedi.

(AA)