kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Barack Obama

Kriz Günlüğü

21.11.2008
Obama'nın ekibi iflas planı üzerinde çalışıyor
ABD'nin yeni seçilen başkanı Barack Obama'nın geçiş ekibinin otomotiv sektöründeki finansal krize olası bir çözüm olarak hızlı, önceden kreditörler ile üzerinde anlaşılmış iflas planı seçeneğini değerlendirdiği ileri sürüldü. ABD kanun yapıcıları General Motors, Ford ve Chrysler'e 25 milyar dolar destek için oylamayı aralık ayına ertelemişti.

Arjantin özel emeklilik fonlarını kamulaştırdı
Arjantin senatosu, 23 milyar dolarlık özel emeklilik fonlarının kamulaştırılmasını kabul etti. 18'e karşı 46 oyla kabul edilen yasa tasarısı, 14 yıl önce kurulan özel emeklilik sisteminin sonunu getirdi. Devlet Başkanı Cristina Fernandez, emeklilik fonlarını, krizdeki dalgalanmalardan korumak için tasarıyı Kongre'ye göndermişti.

Sarkozy yatırım fonunu kurdu

Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy, zor duruma düşen Fransız şirketlerine destek olmak ve bu şirketlerin yabancıların eline geçmesini önlemek için kuracağını açıkladığı 20 milyar euroluk fonu oluşturdu. Sarkozy daha önce yatırım fonunun büyüklügğünün 100 milyar euro olacağını belirtmişti.

AB 130 milyar euroluk teşvik paketi hazırlıyor
AB Komisyonu, durgunluğa giren Avrupa ekonomisini canlandırmak için kamu harcamalarını artıracak teşvik paketi üzerinde çalışıyor. AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, gelecek hafta kesinleşmesi beklenen teşvik paketinde üye ülkelerin harcamalarını artırmasını isteyeceklerini söyledi. Almanya Ekonomi Bakanı Michael Glos'a göre AB'nin teşvik paketi 130 milyar euro büyüklükte.

JP Morgan çalışanlarını yüzde 10 azaltacak
New York merkezli JPMorgan Chase bankası, çalışanlarının yaklaşık yüzde 10'unu işten çıkarmayı planlıyor. JPMorgan 31 bin kişiyi istihdam ediyor. New York Mellon bankası da işgücünün dörtte birini oluşturan 1.400 kişiyi atacağını duyurdu. Goldman Sachs ile 44 bin kişiyi istihdam eden Morgan Stanley daha önce çalışanlarını sayısını yüzde 10'ar azaltacağını açıklamıştı.

ABD'nin ünlü mağaza zincirleri kapanıyor
ABD'DE yaşanan ekonomik krizden etkilenen ünlü perakende satış mağazalar zincirleri birer birer kapanıyor. Yıl sonuna kadar 6 bin mağazanın kapanmasının beklenildiği ABD'de Saks Fifth Avenue,Macy's, Gap, Target, Nordstroms ve Kohl's gibi ünlü mağaza zincirleri ekonomik krizden etkilendiklerini açıkladı.