kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Garanti 100 bin YTL'ye çıkartılıyor

Ergun AKSOY YENİ DELHİ Hazal ATEŞ ANKARA
21.11.2008
Hükümet küresel krizin reel sektöre etkilerini azaltmak için ekonomik pakete son şeklini veriyor. Paketle, KOBİ'lerin finansman imkânları ve mevduat güvence sınırı artırılacak..
Küresel finans krizinin etkilerinin uzun döneme yayılacağının kesinleşmesiyle birlikte hükümet, reel sektörden gelen talepleri de dikkate alarak yeni bir önlem paketi için düğmeye bastı. Başbakan Tayyip Erdoğan, reel sektörün sorunlarının çözümünü amaçlayan paketin hazırlığına başlandığını, Hindistan gezisi sonrası kamuoyuna ayrıntısıyla duyurulacağını belirtti. Erdoğan, 5 yıl aradan sonra işadamlarıyla birlikte dış seyahate çıktı. Erdoğan ve işadamlarını taşıyan uçan Ankara'dan yeni Delhi'ye 3 saat rötarlı geldi. 10 bin feeet yükseklikte gazetecilerin ekonomik önlem beklentilerine yönelik sorularını yanıtlayan Erdoğan, reel sektörün sorunlarının çözümü duyurdu. Başbakan Tayyip Erdoğan, "Arkadaşlarımız hazırlıklarını yapıyor. Bizler de bunları takip ediyoruz. Bazı adımlar daha atacağız" dedi.

BORÇ DONDURULACAK
Paket kapsamında ilk aşamada KOBİ'ler için yurtdışı finansman imkânları artırılacak, kamu alımlarında yerli firmalara öncelik verilecek. Teminat yetersizliği nedeniyle uygun koşullu kredi bulamayan firmalar için Kredi Garanti Fonu devreye girecek. Şirketlerin zora girmesi durumunda kredi sözleşmeleri yenilenecek. Bu kapsamda, borcun iki yıl dondurulması ya da uzun vadeye yayılması söz konusu olabilecek. Ayrıca mevduat güvence sınırının 50 bin YTL'den 100 bin YTL'ye yükseltilmesi düşünülüyor. Bu durumda mevduatın yüzde 65'i garanti kapsamına alınmış olacak.