kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Fevzi Güngör önceki gün Bitlis'te düzenlenen törenle toprağa verildi. İsmail Uygun kısa dönem askerdi ve 1.5 ay sonra terhis olacaktı.

60 askeri kurtardılar

Ceyda KARAASLAN ANKARA
21.11.2008
Karakola intihar saldırısı düzenlemek isteyen PKK'lılarla kahramanca savaşan iki asker 60 personeli kurtardı..
Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki Kayacık Jandarma Karakolu'nda yaşanacak bir facianın iki kahraman jandarma er sayesinde önlendiği ortaya çıktı. Şemdinli'de Aktütün Karakolu'na düzenlenen ve 22 askerin şehit olduğu saldırının ardından TSK, yeni ve sansasyonel bir eyleme karşı önlemlerini artırmıştı. Beklenen saldırı, 13 Kasım Çarşamba günü Lice'de Kayacık Karakolu'nda gerçekleşti. PKK'lılar tarafından intihar saldırısı düzenlenmek istenen karakola nizamiyedeki görevli jandarma erleri Fevzi Güngör ile İsmail Uygun siper oldu. Kahramanca çarpışan iki asker olay sırasında şehit oldu ancak, 60'a yakın personelin hayatını kurtardı. Genelkurmay'ın verdiği bilgilere göre saldırı şöyle gerçekleşti:

* 19 Kasım saat 16.25'te kum torbası yüklü bir kamyonet süratle karakola yaklaştı.

* Nizamiyede görevli erler Fevzi Güngör ve İsmail Uygun önce sesli uyarıda bulundu, daha sonra ateş açarak bir PKK'lıyı öldürdü.

* Araçtan inen bir PKK'lının el bombası atması sonucu Güngör ve Uygun şehit oldu.

* Çatışma sesleri üzerine karakol personeli süratle mevzi alarak ateş açtı. Çıkan çatışmada 4 PKK'lı öldürüldü.

* Kamyonette yapılan aramalarda 5 kg. TNT, çok sayıda el bombası ve 7 adet RPG-7 roketi bulundu. Saldırı girişiminin 9 teröristle yapıldığı tahmin ediliyor.

SOFA ENGEL DEĞİL
Bu arada Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, maddi imkânsızlık ve ağır iş yükü nedeniyle "çok sayıda uzman jandarmanın istifa ettiğine" dair çıkan haberlerin asılsız olduğunu söyledi ve "Hiçbir uzman jandarma istifa etmemiştir" dedi. Tuğgeneral Gürak, Irak'tan ABD askerlerinin çekilmesine yönelik hazırlanan SOFA Antlaşması'nın Türkiye'nin sınır ötesi harekatını etkilemeyeceğini de söyledi.