kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Mustafa Koç

Koç Holding'in 9 aylık net kârı 2.5 milyar YTL

21.11.2008
Türk şirketleri küresel krize rağmen büyüme kararlılığını sürdürüyor. Koç Holding yılın ilk dokuz ayında satış gelirlerini yüzde 30 artırmayı başardı..
Türk sanayisi devlerinden Koç Holding, ilk dokuz aylık dönemde net kârının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 61 artışla 2.5 milyar YTL'ye ulaştığını açıkladı. Holding'ten yapılan yazılı açıklamada, "Koç Holding, 2008 yılı ilk dokuz aylık sonuçlarına göre satış gelirlerini yüzde 30 artırarak konsolide satışlarını 44 milyar YTL'ye; faaliyet kârını ise yüzde 83 artırarak 4.9 milyar YTL'ye yükseltti" denildi. İMKB'ye gönderdiği mali tablolarına göre, Koç Holding'in 3. çeyrek net kârı ise yüzde 21.6 artışla 813.9 milyon YTL oldu.

"YENİLENEREK GÜÇLENDİK"
Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Bülent Bulgurlu, küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmalara rağmen Eylül sonu itibari ile mali ve operasyonel sonuçlarının oldukça kuvvetli olduğunu belirterek, 3. çeyrek sonuçlarında şirket satış kârlarının bir kereye mahsus oldukça önemli bir etkisi olduğunu ancak bu kârlar dışarıda bırakıldığında dahi faaliyet gelirlerindeki artışın yüzde 26 olduğunu söyledi. Kriz öncesinde Koç Holding düzeyindeki döviz pozisyonlarını kapatmış olduklarını ve net nakit pozisyonuna geçtiklerini hatırlatan Bulgurlu, "Eskiden sadece tüketim ürünlerine odaklı bir portföy yapısına sahiptik, bu da gelirlerimizi büyüme dinamiklerine daha duyarlı hale getiriyordu; son yıllardaki yeniden yapılandırma çerçevesinde bir yandan enerji grubunun payını yükseltmemizin bir yandan ise hizmetler ve sanayi grupları arasında daha iyi bir denge kurmamızın her türlü konjonktürde süreklilik kaydedebilecek optimal bir portföy yapısına ulaşmamızda önemli rolü oldu" dedi.