kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

dvd ekranı

Yavuz Baydar
24.10.2008
Brick / Asi Ruhlar (Tiglon)
Film: * * * Ekstralar: Yok

Son zamanlarda en tadına doyulmaz gerilim herhalde bu. Lisede cinayet, ama tam bir kara film tadında. Sürekli şaşırtan bir öykü.
Brendan, lisede yalnızlığı seçmiş bir 'tek tabanca'.
Eski sevgilisi Emily'i ölü bulunca, okulda cinayetin izini sürmeye başlıyor.
Tam bir gayya kuyusudur burası: Uyuşturucu, yalan ve dolan kol gezer. İşin içinde Pin lakaplı torbacı, Tug lakaplı bir bitirim, Dode lakaplı bir müptela ve zengin kızı Laura da vardır. Eskileri hatırlatan, zekayla örülü bir film.

Regenesis (D Home)
Dizi:* * *
Ekstralar:
Andromeda Strain, X-Files ve 4400 dizilerini sevenler için, belki de heyecanla bekleyeni çok olan bir bilim-kurgu-gerilim dizisi daha. Toplam dört disk, 13 bölüm ve yaklaşık 12 saat boyunca, NORBAC laboratuarına konuk olacağız.
Sevimli bilim adamı David Sandstorm, yakın çalışma arkadaşları Bob, Mayko ve Carlos ile birlikte en zorlu sorunlarla cebelleşir: Salgınlar, garip virüsler ve genetik bozukluklar. Ve bioterör.
Ekstralar zayıf bu dizide, ama heyecan dozu yerli yerinde.

PS: I Love You / Not: Seni Seviyorum (Tiglon)
Film:* *
Ekstralar:* * *
Komediler gibi, romantik filmlerin de gazı kaçmış durumda. Bu 'kocamı aniden kaybettim, ah onu ne kadar da severmişim' filminde en hoş taraf, Hillary Swank'ın çizdiği dul Holly portresi. Holly ile Gerry birbirine çok seven, dokuz yıllık bir çift. Ama Gerry beyin tümörü yüzünden aniden ölecektir. Holly, yasa gömülür.
Gerry'nin anılarıyla yaşar.
Ama, öleceğini bilen Gerry, Holly için açık bir yol haritası çizmiştir: Holly onun bıraktığı mektuplar sayesinde hayata yeniden tutunmayı öğrenecektir.

Wallander / Komiser Wallander (D Home)
Dizi:* * * *
Ekstralar: Yok
Henning Mankell, Türkiye'de hayli popüler olan İsveçli bir polisiye yazarı. Romanlarında yarattığı polis tipi sadece ülkesinde değil tüm dünyada büyük ilgi gördü.
Öyle ki, BBC şimdi aynı adla dizi başlatıyor. İsveç'in güney ucundaki Ystad'da yaşayan Kurt Wallander, sıradan ama iç dünyası son derece karmaşık bir dedektif. Karısı Mona tarafından terk edilen ve kızı Linda'yı kendisi büyüten Wallander işkolik-alkolik, az yiyen, az uyuyan, çabuk sinirlenen biri.
Adam dövmüş, içkili araba kullanmış, birini yanlışlıkla öldürmüş ve Riga'da bir de sevgilisi var. Birbirinden kaliteli dört bölüm (6 saat).
Bayılacaksınız.
Haberin fotoğrafları