kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Team Oğuzhan, İstanbul'da düzenlenen yarışların da en başarılı takımlarından biri.

Oğuzhan'ın yelkencileri Miami'de

TURGAY NOYAN
TURGAY NOYAN
21.11.2008
Yarı. filomuzun ba.arılı takımlarından Team Oğuzhan, Miami'de dün ba.layan 2008 Rolex Farr 40 Kuzey Amerika şampiyonası'na katılıyor..
Kesin olan bir şey var. Türk yelkenciliği artık kabına sığmıyor. Daha önce de bahsettiğimiz gibi artık pek çok uluslararası ciddi organizasyonlarda Türk takımlarını görüyor ve hemen hepsinde sürekli yükselen bir başarı grafiğini de mutlulukla izliyoruz. Daha önce haberlerini verdiğimiz Kahve Dünyası ve MAT 12 ekiplerinin Avrupa maceralarından sonra ilk kez bir Türk yelken takımı, bu kez Amerika kıtasında boy gösteriyor. Üstelik birbirinden iddialı yelkencilerin, birbirinden iddialı ekiplerinin arasında...
Hafta içinde Macth Race bölümü yapılan ve ama asıl büyük mücadelenin dünkü yarışlarla başladığı 2008 Rolex Farr 40 Kuzey Amerika Şampiyonası'nın (Nort American Championships) resmi sitesinde Türk takımından özellikle bahsedilmesi de takımımız ve yelkenciliğimiz için sevindirici...

AMERİKA'DA TEKNE ALDILAR
Team Oğuzhan, İstanbul'da yarıştığı Farr 40 'Oğuzhan Too' ve Mumm 30 'Oğuzhan Junior' sınıfı yarış teknelerinin yanı sıra çıtayı daha da yükselterek Amerika'da da tek tip (one design) yarışlara katılmak üzere bir adet Farr 40 modeli tekne almış ve adını 'Oz' olarak koymuştu.
Ve sonunda dünyanın en prestijli yarışlarından biri olan ve sadece davet edilen teknelerin katılabildiği Farr 40 Match Race'de ve ardından düzenlenen Farr 40 Kuzey Amerika Şampiyonası'nda Sedat Gülçağlayan liderliğindeki Team Oğuzhan da yer aldı.
Oz, bu turnuvada birbirinden güçlü şu yelkencilerle karşı karşıya geliyor: İki kez Farr 40 Dünya Şampiyonu olan Jim Richardson'ın Barking Mad'inde dünyanın en ünlü taktisyenlerinden biri olan ve daha 15 gün önce TP52'de bir şampiyonluk kazanan Quantum teknesiyle yarışan Terry Hutchinson, Donald Wilson'ın teknesi Convexity'de taktisyen olan ve şu anki Dünya Etchells şampiyonu Bill Hardesty.
John Demourkas'ın Groovercisi'nde Yeni Zelandalı Cameron Appleton taktikleri verecek.
Danimarka Prensi Frederik teknesi Nanoq da Bouwe Bekking, Volvo'da yarıştığından bu kez Ross McDonald taktisyen olacak. Daha önce Farr 40 dünya şampiyonu olmuş ve şu anda yapılacak Match Race'in son şampiyonu (2007) olan Nerone teknesinde yine ünlü Vasco Vascotto taktikleri verecek.

SEKİZ TEKNE YARIŞACAK
Amerika ve Akdeniz'de sona eren yaz sezonu yarışlarından sonra yelkene hareket getiren Farr 40 Şampiyonası'na şu ana kadar dünyanın en iyi yelkencilerinden oluşan dokuz kişilik ekiplere sahip 'Sekiz yarış makinesi' kayıt verdi. 21-23 Kasım arasındaki regatta öncesi 'sadece davetli ekiplerin' katıldığı Farr 40 Match Race Invitational gerçekleşti..
Storm Trysail Club'ın ev sahipliğinde Miami Beach sularında düzenlenecek yarışlar Başhakem Peter 'Luigi' Rosso tarafından yönetilecek. Katılacak sekiz ekibin de yat sahibinin dümencilik yapması zorunlu bu mücadeleyi kazanma şansı var.
Filodaki diğer tanınmış yelkenciler ise Donald Wilson'ın Convexity yatındaki Bill Hadesty ve Amerikalı olimpik yelkenci Debbie Capozzi. Yarışın sitesinde ekibimiz "Türkiye'den Sedat Gülçağlayan ve Haluk Babacan da Farr 40'larıyla 'one design' sınıfına bu şampiyonada adım atıyor. North Sails'den Dave Scott, ekibin programını oluşturmak için geçtiğimiz yaz Türkiye'ye gitti ve ekiple birlikte IRC sınıfında yarıştı. Ekibin amacı Costa Smeralda Yat Kulübü'nün ev sahipliğini yapacağı Porto Cervo, İtalya'daki 2009 Rolex Farr 40 Dünya Şampiyonası'na da katılmak," diye tanıtıldı.
Haberin fotoğrafları