kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

dvd ekranı

YAVUZ BAYDAR
06.11.2008
The Mongol / Cengiz Han (As Sanat)
Film:
* * * * Ekstralar: *
Rus yönetmen Sergey Bodrov'un önümüzdeki birkaç yılı Cengiz Han Üçlemesi ile geçecek. Bu ilki. Oscar yabancı film adayı olan film, Temuçin'in çocukluğu ve gençliğini anlatıp, muhteşem bir savaş bölümüyle bitiyor. 1170-1205 yılları arasında geçen ilk bölümde küçük Temuçin'in babası Esegui korumasında büyümesi ve ergen yaşta gelinini seçmesi, ardından Esgui'nin ölümüyle aşiret kavgalarının ortaya çıkması, ardından yeni kağan Targutai ile hesaplaşması var. Otantik, gerçekçi, hiperrealist bir anlatım. Vahşi bir öykü.

Indiana Jones and Kingdom of the Crystal Skull / Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı (Tiglon)
Film:
* * * Ekstralar: **
Aradan 20 yıl geçti ve Lucas-Spielberg nostaljik bir tur için düğmeye bastı. Malum şapkalı adam, Indiana Jones, bu kez Naziler yerine Sovyetler ile kıran kırana mücadele halinde. Tabii hafiften yaşlı ve bilge adam olarak, ihtirası yerli yerinde. Maksat, Akator'un gizli güçler ihtiva eden kafatasını ele geçirbilmek. Eh, tabii bazı maniler de var, mesela Cate Blanchett'in ölümsüzlük kattığı cazip ajan da onun peşinde. Ama kaderin iskambil kartları Indy'den yanadır, o da sevgilisi Marion'la dere tepe düz gidecektir. Görmeye değer, zira dizinin beş numarası gelir mi, şüpheli.

What Happens in Vegas / Burada Olan Burada Kalır (Tiglon)
Film:
* * Ekstralar: * * * * *
Bir nevi "screwball" komedi mi desek. Eskiden Hollywood'dan gelen türden bir 'uyumsuz ve geçimiş çift' hikayesi. Jack kadersiz bir genç. Joy ise nişanlısı tarafından şutlanmış güzel ama takıntılı bir hatun. Uçuk bir partiden sonra bu ikili, sabah evlendiklerini ve beraber yaşama durumunda olduklarını farkeder. Tam "ne halt ettik tanrım" havasıne girerken Jack elindeki 25 sentle, 3 milyon dolarlık bir jackpot yakalar. Boşanma için gittikleri yargıç, 'altı ay evli kalma' mahkumiyetini de basmaz mı? Bu arada Jack ve Joy, parayı birbirinden kapmak için olmadık numaralara başvuracaktır. Ama para aşkla barışmaz.

The Incredible Hulk (D Home)
Film:
* * * * Ekstralar: * *
Ang Lee imzalı bir önceki Hulk'ı sevenler, bu "hafif sıklet" Hulk versiyonuna sinirlenebilir. Aslına bakılırsa, Edward Norton, Tim Roth ve William Hurt ekibi heyecan verici, onların sahneleri gayet verimli, ama Hulk efektleri parlak değil. Mevzu da şu: Bruce Banner, onu yeşilleyen askeri deney etkisinden kurtulmak için Brezilya'da saklanır ama general Ross bir özel timle onu enselemeye kalkınca ortalık karışır. Hulk etrafındaki kavga ABD'ye geçecek ve etkileyici birkaç saldırı sahnesinin sayesinde izleyicide belki bir 'beğendim' hissi yaratacaktır.
Haberin fotoğrafları