kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hizbullah Televizyonu'na kısıtlama

Giriş Saati : 20.11.2008 11:51
Güncelleme : 20.11.2008 23:02
Yeni Haber
İsrail Kamu Güvenliği Bakanı Avi Dichter, Almanya'nın Lübnan'daki Hizbullah örgütüne ait El Manar Televizyonu'nun Almanya'daki faaliyetlerine kısıtlama getirildiği öne sürdü. İsrail'de yayınlanan Jerusalem Post gazetesinin haberine göre Almanya içişleri Bakanı Wolfgang Schauble 11 Kasım'da yayınladığı bir genelge ile El Manar televizyonuna yönelik kısıtlamaların ay sonundan itibaren yürürlüğe konmasını emretti.

Habere göre terörle mücadele anlaşması imzalamak için bu ülkede bulunan Dichter, Almanya'da aktif durumda bulunan 900 Hizbullah mensubunun durumunun da görüşüleceğini söyledi.

El Manar'a yönelik kısıtlamalar arasında, bu televizyonun reklamlarının Almanya'da yayınının ve yardım toplanmasının yasaklanması ile Almanya'daki otellerde bu televizyon adına resepsiyonlar düzenleyememesi bulunuyor. Televizyonun yayını ise devam edecek.

İsrail Almanya'daki Hizbullah mensuplarının, bu örgüte para aktardığını, hatta bazı örgüt üyelerinin Almanya'da eğitildiklerini öne sürüyor.

İsrail daha önce de ABD, Fransa ve İspanya nezdinde girişimlerde bulunarak bu ülkenin 2004 yılında El Manar'ı yasaklamasını sağlamıştı.

El Manar, halen Arabsat ve Nilesat uydularından yayınlanıyor. Nilesat üzerinden yayın yapan Irak Televizyonu Zawra da daha önce ABD tarafından yapılan baskılar sonucu yayından kaldırılmıştı. ABD, Zawra'nın Iraklı direnişçilerin sesi olduğunu öne sürmüştü.

1991 yılında Beyrut'ta kurulan ve İran tarafından da finanse edilen El Manar televizyonunun 10 milyon seyircisinin olduğu tahmin ediliyor.

Sünni ülkeler de El Manar televizyonunun yayınlarından büyük bir rahatsızlık duyuyor ve bu televizyonunun Şiiliği yaymaya çalıştığını öne sürüyor.

CİHAN