kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bakan ve Başbakan Yardımcısı'ndan trafik kuralı ihlali

Giriş Saati : 20.11.2008 17:45
Güncelleme : 20.11.2008 23:02
Yeni Haber
Ukrayna'da yeni trafik ceza kanununun yürürlülüğe girmesinin akabinde gelen ilk raporlara göre ülke genelinde trafik kaza sayısı ve trafik kuralları ihlali önemli bir ölçüde azaldı. Segodnya Gazetesi muhabirleri Kiev'de İçişleri Bakanı Yuriy Lutsenko ve Başbakan Yardımcısı Aleksandr Turçinov'un makam araçlarını takip ederek trafik ihlallerini kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Turçinov'un makam aracı sabah saatlerinde onu evinden alarak şehir merkezindeki başbakanlık binasına giderken şerit ihlali ve hatalı sollama gibi bir dizi trafik hatası yaptı.

İçişleri Bakanı Lutsenko ise siyah makam aracı ile başbakanlığa giderken iki defa şerit ihlali yaptı, üstelik bakanın bakanlar kurulu toplantısına yetişebilmesi o güzergahtaki bütün trafik ışıkları kapatıldı.

Muhabirlerin Lutsenko'ya trafik kuralı ihlali ettiğini hatırlatarak yöneltilen sorulara ise uzun süredir bir şoförü olduğunu ve şoförüne güveninin tam olduğunu ve kurallara riayet ettiğini söyledi. Trafik ışıklarının kapatılması hususunda ise nadiren başvurduğu bir yöntem olduğunu sadece geç kaldığı zamanlarda trafik ışıklarını etkisiz hale getirttiğini ifade etti.

Ukraynalı trafik uzmanları, Lutsenko'nun sadece bu sabah yaptığı trafik ihlalleri için en az 100 dolar ceza ödemesi gerektiğini ifade etti. Uzmanlar Başbakan Yardımcının makam aracının ise hatalı sollama nedeniyle yaklaşık 80 dolar trafik cezası ödemesinin gerektiğini belirtti.

Ukrayna'da trafik polislerinin en çok şikâyet ettiği kesimin başında bakanlar ve milletvekilleri geliyor. Polisler milletvekillerinin dokunulmazlığı nedeniyle ceza yazamadıklarını en fazla ellerinden şoföre ceza kesmek gelmesi nedeniyle yakındı. Cihan'a konuyu değerlendiren vatandaşlar ise polisin üst düzey yetkililere ceza kesmelerinin hayal olduğunun altınız çizerek bu hadiseyi, "Balık baştan kokar. Sen uymuyorsan kurallara bizden ne bekliyorsun." şeklinde yorumladı.

CİHAN