kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1
 
24 Saat
24 Saat

"Sesimizi yükseltmeyi biliriz"

Giriş Saati : 20.11.2008 19:02
Güncelleme : 20.11.2008 20:46
Yeni Haber
Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Futbol Federasyonu'ndan, 1 hafta içinde yaşanan 2 olay hakkında açıklama istedi.

Adnan Sezgin, bugün Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, hafta başından bu yana birtakım gelişmeler yaşandığını vurgulayarak, ''Bunları dikkatle izliyoruz. Biz özellikle hakemler konusunda açıklama yapmamaya özen gösterdik. Bizim asli görevimiz, müsabakaların hakemlerini, mümkün olduğu kadar maçlara en sağlıklı şekilde hazırlamak olmalıdır. Maçtan önce yapılan spekülasyonlar ve değerlendirmeler, bazen sonuçları etkileyecek kadar etken olabilir. Sessiz kalmamız, etik davranış ortaya koymaktır, başka anlama gelmesin'' dedi.

Ankaraspor Kulübü'nün onursal başkanı Melih Gökçek'in verdiği demeç ve Cemal Aydın'ın bugünkü olayı karşısında sessiz kalmış olabileceklerini, ancak Futbol Federasyonu'nu ve MHK'yı dikkatli bir gözle izlemeye başladıklarını ifade eden Sezgin, şunları söyledi:

''Bizim dışımızda gelişen olaylar bizi etkileyebilir. Endişelerimizi dile getiriyoruz. Sessiz kalmamız, olayları bildiğimiz halde kabul etmemiz anlamına gelmez. Eğer Galatasaray'ın menfaatlerine karşı geliniyorsa, sesimizi yükseltmeyi iyi biliriz. Herkes görevinin bilinci içinde olmalı, herkese eşit mesafede olmalı. Biz, barış ortamına hizmet etmek için sessiz kalıyoruz. Bu yanlış anlaşılmasın. MHK ve federasyon için söylüyorum. Bizim de anlamak istediğimiz ve cevapsız kalan konular var. Şeffaflık parolasıyla yola çıkmış bir federasyonun bunu açıklamasını bekliyoruz. Ankaraspor Kulübü Onursal Başkanı'nın hakemle ilgili açıklamalarını maçtan sonra yapmasını doğru bulmuyorum, keşke daha önce açıklasaydı.''

"EŞİTLİK İSTİYORUZ"
Sezgin, kimseden Galatasaray'ı kayırmasını beklemediklerini, sezon içinde aleyhlerine ve lehlerine yapılan hakem hataları bulunduğunu belirterek, ''Biz kimseden Galatasaray'ı kayırmasını istemiyoruz. Herkesin eşit ortamda mücadele yapmasını ve haklı olanın kazanmasını istiyoruz. Beklentimiz yok, eşit davranılsın'' dedi.

Ankaraspor maçının hakemi Bülent Yıldırım'ın, inandıkları bir hakem olduğunu vurgulayan Sezgin, şunları kaydetti: ''Sonuna kadar iyi bir müsabaka yöneteceğine eminiz. Dilerim ki bu konuşmalardan etkilenmesin. Kendisine güveniyoruz ve hiçbir yorum ile değerlendirme yapmıyoruz. En sağlıklı koşulda maça çıkması için elimizden geleni yapacağız.''

"TARİH DEĞİŞİKLİĞİ İSTEDİĞİMİZ KABUL EDİLMEDİ"
Sezgin, Ankaraspor maçının tarihinde değişiklik yapılması isteklerinin reddedildiğini açıkladı.

Milli takımlarda bu hafta 7 oyuncularının görev yaptığını dile getiren Sezgin, şöyle devam etti: ''Bu hafta Kewell'in Bahreyn, Meira'nın da Brezilya'da olması nedeniyle cumartesi günkü maçın pazartesi gününe alınmasını talep ettik. Federasyon'un tüm üyeleri Avusturya'da olduğu için telefonla görüştük ve talebimiz reddedildi. Bir gerekçe olmadan bu talebimizin reddedilmesini manidar gördük. Milli takıma her takım gibi oyuncu gönderdik. Milli takıma bu kadar oyuncu vermiş bir takımın talebi reddedilmemeliydi. Ankaraspor da maçın ertelenmesine karşı çıkmazdı sanırım. Bu kararı doğru bulmuyorum. Eğer biz milli takımlara bu kadar oyuncu veriyorsak ve her 3 günde bir maç oynuyorsak, Futbol Federasyonu'nun, futbolcu sağlığını düşünerek mantıklı bir şekilde dinlenme olanağı vermesi gerekir. Bu, asli görevlerinden biridir. Federasyonun bu konudaki gerekçesini anlayamadık.''

"ARDA'NIN UZAK BİR HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜĞÜ KOMİK İDDİA"
Arda'nın rahatsızlığı konusunda, olayın olduğu saatten itibaren birtakım aslı olmayan iddialar ortaya atıldığını belirten Sezgin, ''İnsan sağlığı söz konusu olduğunda bu, reytingin ve her türlü çıkarın üstündedir. Biraz hassasiyetle olaya bakılmasını isterdik. Bu hastalığı, Arda'nın gece hayatına dahi bağlayan oldu. Bunlara tavsiyem, Galatasaray'ın 27 gün içindeki maç trafiğine bakmaları olacak'' diye konuştu.

Sezgin, Arda'nın her türlü kontrolünün yapıldığını ve şu anda oynamaya engel bir durumunun olmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
''Bu da sevindirici. Maçtan sonra götürdüğümüz Türkiye'nin önde gelen doktorları, gerekli tetkikleri yaptı. Kalp veya futbol oynama açısından sorun yok. Bu son derece sevindirici. Türkiye için önemli bir futbolcu. Bundan önemlisi,bizim için insan sağlığı çok önemli. Arda'nın uzak bir hastaneye götürüldüğü komik bir iddia. Arda'nın başında, rahatsızlandığında 2 profesör vardı. Arda'nın acil bir durumu yoktu. Kendisi ambülansa bindiğinde normaldi. Bizim sponsorumuz olduğu için oyuncumuzu uzak bir hastaneye götüreceğimizi kim iddia edebilir?''

SAĞLIK KURULU DEĞİŞİYOR
Sezgin, kulübün sağlık kurulu içinde yeniden bir yapılanma olacağını açıkladı.
Bunun için çalışma yaptıklarını belirten Sezgin, gelecek çarşamba günü bunu açıklayacaklarını dile getirdi.

"BÜTÜN MAÇLARIMIZI KAZANMAK İSTİYORUZ"
Puan cetvelindeki yerlerini yeterli görmediklerini belirten Sezgin, bundan sonraki tüm maçları kazanmak istediklerini söyledi.
Galatasaray'ın kimi zaman haksız yere çok eleştirildiğini ileri süren Sezgin, ''Avrupa Şampiyonası'ndan sonra başlayan hazırlık döneminde, doğru dürüst birarada çalışamadık. Sakatlıklar düzelince alternatifli bir kadroya sahip olacağız. Bu nedenle, transfere fazla gerek olmayacak, ancak Galatasaray her zaman transfer yapabilecek durumda bir kulüptür'' dedi.

Linderoth ile ilgili spekülasyonlara da açıklık getiren sezgin, ''Kendisi, yeni uygulanan yöntemlerle ameliyatsız olarak tedavi görüyor. Sözleşmesinin feshedileceği spekülasyonları yanlıştır. Kendisi iyi bir oyuncu. Tek düşüncemiz takıma yeniden dönmesi'' diye konuştu. Sakatlıklarla ilgili en kötü haberin genç oyuncu Murat Akça'dan geldiğini anlatan Sezgin, ''Bu oyuncumuz, çapraz bağlarındaki kopma nedeniyle çarşamba günü ameliyat olacak'' derken, Mehmet Topal ve Lincoln'un durumuyla ilgili olarak da bugün ve yarın yapılacak kontrollerden sonra karar verileceğini söyledi.

Ayhan ile yeni sözleşme için görüştüklerini aktaran Sezgin, ''Biz, çoğu oyuncumuzla sözleşme yenilemek için görüşüyoruz. De Sanctis'in, Udinese ile ilgili problemi var, bunun halledilmesi lazım. Aslında biz bu kadroyu 3-4 sene birarada tutmak istiyoruz. Bunu başarabilirsek, 'Galatasaray'ın önü açık' diyebilirim'' dedi. Baros'un bir sorununun bulunmadığını ifade eden Sezgin, ''Türkiye'yi ve Galatasaray'ı çok seviyor. Türkiye'de çok mutlu'' derken, Kewell'in hastalığıyla ilgili olarak da, ''Transferi öncesinde bütün tetkikleri yaptırdık. Bu hastalık yeni değil. İnsan sağlığı hakkında bu tür spekülasyonların çok doğru bulmuyorum'' açıklamasını yaptı.

Benfica SL Lizbon maçından sonra Meira'nın aldığı izinle ilgili soruyu da yanıtlayan Sezgin, ''Meira, maçtan sonra ailesiyle yemek yemek için izin istedi. Saat 01.25'de oteldelerdi. Türkiye'de '05.00'e kadar dışarıda kaldılar' diye yazıldı. Yemeğe gitmelerinin Fenerbahçe yenilgisinin tek nedeni olarak gösterilmesinde kasıt ararım'' diye konuştu.

AA
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Trabzon 11 8 2 1 18 9 26
2 Beşiktaş 11 6 4 1 20 9 22
3 Ankaraspor 11 7 1 3 18 9 22
Tümünü göster...
4 Sivas 11 6 3 2 18 10 21
5 Galatasaray 11 6 2 3 25 15 20
6 Fenerbahçe 11 6 1 4 24 16 19
7 Kayseri 11 5 3 3 11 6 18
8 Bursa 11 5 2 4 15 16 17
9 Gaziantep 11 4 3 4 14 16 15
10 Konya 11 4 2 5 14 18 14
11 Eskişehir 11 3 4 4 14 17 13
12 İ.B.B. Spor 11 3 3 5 11 16 12
13 Denizli 11 3 2 6 14 20 11
14 G.Birliği 11 2 4 5 13 18 10
15 Ankaragücü 11 2 4 5 12 18 10
16 Antalya 11 2 3 6 14 20 9
17 Hacettepe 11 2 3 6 7 14 9
18 Kocaeli 11 1 2 8 13 28 5
Haftanın Maçları
11. Hafta
 G.Birliği 0  
  Trabzon 1  
 Kocaeli 3  
  Denizli 2  
 Fenerbahçe 2  
  Ankaraspor 0  
 Eskişehir 1  
  Ankaragücü 3  
 Sivas 1  
  Konya 0  
 Hacettepe 0  
  Gaziantep 0  
 Kayseri 0  
  Antalya 0  
 Bursa 0  
  Beşiktaş 0  
 Galatasaray 2  
  İ.B.B. Spor 0  
Haftanın Maçları
12. Hafta
 Gaziantep G.Birliği Cumartesi 14:00  
 Ankaragücü Fenerbahçe Cumartesi 15:00  
 Ankaraspor Galatasaray Cumartesi 19:00  
 Denizli Bursa Pazar 14:00  
 Konya Kayseri Pazar 14:00  
 İ.B.B. Spor Hacettepe Pazar 14:00  
 Antalya Kocaeli Pazar 14:00  
 Trabzon Sivas Pazar 15:00  
 Beşiktaş Eskişehir Pazar 19:00