kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Suudi Arabistan'ın idam kararında son perde

Giriş Saati : 16.11.2008 15:42
Güncelleme : 16.11.2008 19:54
Yeni Haber
Suudi Arabistan'da ''Allah'a küfrettiği'' gerekçesiyle idama mahkum edilen Türk berber Sabri Boğday'ın Hatay'ın Samandağ ilçesinde yaşayan eşi Muazzez Boğday, bugün kendilerini Türkiye'nin Riyad Büyükelçiliğinden aradıklarını ve eşinin serbest bırakılacağını bildirdiklerini söyledi.

Muazzez Boğday, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin idamdan kurtulması için Kral Abdullah'tan Ramazan Bayramı'nda af beklediklerini, ancak af çıkmayınca hayal kırıklığına uğradıklarını belirterek, şimdi de tüm umutlarını Kurban Bayramı'na bağladıklarını söyledi.

Eşinin 19 aydır cezaevinde yattığını, psikolojisinin bozulduğunu belirten Boğday, şöyle devam etti:

''Riyad Büyükelçiliğinden arayarak eşimin serbest bırakılacağını bildirdiler, ancak eşim eve gelmeden inanmak istemiyorum. Kral Abdullah'ın bayramlarda cezaevinde bulunanlar için af çıkardığını duyuyoruz. Ramazan Bayramı'nda beklediğimiz müjdeyi alamadık. Bu kez Büyükelçiliğin yaptığı duyurunun doğru çıkmasını diliyoruz. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de Suudi Arabistan'a gideceğini öğrendik. Bu da bize ayrı bir umut kaynağı oldu.''

Kurban Bayramı'nı eşiyle geçirmek istediğini ifade eden Boğday, ''Ailece perişan olduk. Eşimin annesi yataklara düştü. Sürekli eve kapanarak, çocuğumla birlikte eşimden gelecek hayırlı haberleri bekliyorum. Dilerim bu kez gerçekten eşimi serbest bırakırlar'' diye konuştu.

Eşi Sabri Boğday ile haftada bir iki kez telefonla konuştuğunu anlatan Muazzez Boğday, ''Eşimin morali çok kötü. Dayanacak gücü kalmadı. Allah'a sürekli dualar ediyoruz. İnşallah bu kez hayal kırıklığına uğramayız. Çünkü hiçbirimizin dayanacak gücü kalmadı'' dedi.

Sabri Boğday, Suudi Arabistan'da 19 ay önce iş yeri komşusuyla tartıştığı sırada ''Allah'a küfür ettiği'' gerekçesiyle idama mahkum edilmişti.

AA