kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
KORUMA ALTINDA AMA... Dünyada 720 adet kalan gümüş sırtlı gorillerin 200’ünü Kongo’daki bir grup isyancı, koruma altındaki bölgeye girerek katledip yedi.

Hayvanlar da savaş kurbanı

DIŞ HABERLER
15.11.2008
Kongo'da bitmek bilmeyen iç savaş yüzünden sayıları azalan gümüş sırtlı goriller de katlediliyor..
Orta Afrika ülkelerinden Kongo'da yaşanan iç savaşın son kurbanı nesli tükenme tehdidi altında olan hayvanlar oldu. Ölümler, açlık, salgın hastalıklar, tecavüzler, çocuk kaçırılmaları derken şimdi de ülkede koruma altına alınan gümüş sırtlı gorillerin katledildiği belirtildi. Nesilleri tükenme aşamasına gelen gorillerin koruma altında tutulduğu Virunga Doğal Parkı'nı ele geçiren bir grup isyancının 200 gorili katlederek yedikleri açıklandı. Dünya genelinde sadece 720 adet kaldığı tahmin edilen goril neslinin tehlikeye atan isyancılar ise durdurulamıyor. Ülkede Eylül ayından bu yana 3 binden fazla çocuğun kaçırılarak savaşa zorlandığı, yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği ve 250 bin masumun göç ettiği biliniyor.

İSYAN DİNMİYOR
General Laurent Nkuda liderliğindeki isyancı Tutsiler ile hükümet güçleri arasındaki çatışmalar iki ay önce yeniden şiddetlendi. Geçen Aralık'ta Tutsiler Goma kentini ele geçirmek istemiş ancak bölgede bulunan BM güçleri ile girdikleri çatışmada yüzlerce isyancı yaşamını yitirmişti. Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde 2003 yılında iç savaş son bulmuş ancak General Nkuda ordudan koparak isyan başlatmıştı.