kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Muzaffer Bayram oğlunun cezaevinde ölümüne ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Cezaevindeki Umut öldü, Barış, 'ne yaşar ne yaşamaz'

AHMET DİRİCAN ANKARA
15.11.2008
Umut'un, cezaevinden ölüsü çıktı. Daha az cezayla kurtulabilmek için yaşı 18'den küçük kardeşi Barış'ın kimliğini kullanmıştı. Şimdi Barış, nüfusta ölü gözüküyor..
Engin Çeber'in cezaevinde işkence sonucu ölümü Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in "özür dilemesi" ile sonuçlanırken, İstanbul Maltepe Cezaevi'nde gerçekleşen "kuşkulu" bir ölüm, Aziz Nesin'in unutulmaz romanı "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz"ı gölgede bırakacak trajediyi ortaya çıkardı. Baba Muzaffer Bayram, şimdi bir yandan oğlu Umut'un cezaevinde işkenceyle öldürüldüğünü, diğer yandan da küçük oğlu Barış'ın aslında ölmediğini kanıtlamaya çalışıyor. 20 yaşındaki Umut Bayram, 2006'da gasp suçundan Maltepe Cezaevi'ne konuldu. Diyarbakır'daki babası, maddi olanaksızlıklar nedeniyle sadece 2 kez oğlunu ziyaret edebildi. Hatta cezaevi savcısı, kendisini arayıp Neden ziyarete gelmiyorsun?" diye sordu.

TAHLİYEYE 5 AY KALA
Umut'un tahliyesine 5 ay kala baba Bayram, 20 Ağustos 2008'de cezaevine oğlunu ziyarete gitti. Kendisine, "10 gün önce çocuk ölmüş, siz ortalıkta yoksunuz" denildi. Muzaffer Bayram'a görevliler, oğlunun koğuşunda kazağıyla intihar ettiğini söyledi. İddiaya göre, "Oğlum 10 gün önce intihar ettiyse niye bana haber vermediniz" sorusuna yanıt alamayan baba Bayram'ın cenazeyi alması da olaylı oldu. Önce "Cenaze nerede bilmiyoruz" denildi, ardından Adli Tıp Kurumu morgunda olduğunu öğrendi. Bu kez de "Oğlunuzu burada gömün, memleketine götürmeyin" denildi. Baba Bayram, Kartal Cumhuriyet Savcılığı'nın müdahalesiyle cenazeyi aldı, ancak istediği halde otopsi raporu verilmedi.

NEDEN İNTİHAR ETSİN?
Cenaze yıkanırken oğlunun morarmış ve şişmiş cesedini inceleyen Muzaffer Bayram, kafada yara izleri gördü. Umut'a ait atlet ve pantolonda da kan izleri bulan acılı baba, cezaevi görevlilerine ulaşıp sorduğunda "Umut intihar etmeden önce koğuş arkadaşlarıyla kavga etmişti. İzler buradan kalmış" yanıtı aldı. "İntihara sebep yok. 2.5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra neden intihar etsin?" kuşkusu taşıyan baba Bayram, Diyarbakır İnsan Hakları Derneği'nin hukuki yardımıyla suç duyurusunda bulundu.