kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Evlilik öncesi seks şart mı?

Amerikalı ünlü şarkıcı Mariah Carey'nin İngiliz Daily Mirror gazetesine yaptığı şu açıklama dikkatimi çekti: "Kocam Nick ile aynı inançlara sahibiz. Bu yüzden de evlenmeden önce cinsel ilişkiye girmedik. Evliliği bekleyerek ilk gecemizin daha özel olmasını istedik. Buna değdi!" Mariah Carey'nin bu sözlerini okuyunca o an şunu düşündüm: "Aslında evlilik öncesi pek çok ilişkiyi harap eden şey fikir çatışması değil, evlilik öncesi yapılan sekstir!" Bence bu seks ilişkisinden dolayı da günümüzde pek çok çiftin ilişkisi ya bitmiş, ya da uzunca yıllar sürüncemede kalmıştır. Şimdi gelin o büyük soruya hep birlikte bir yanıt arayalım: "Sevgililer arasında evlilik öncesi seks şart mı?"

SEKS HATASI
Sevgilisiyle evlilik öncesi seks yapan kadın ve erkekleri, aldıkları bu geçici zevkten dolayı yargılayamam. Ama o iki insan arasında yaşanan kötü ayrılıktan sonra, o iki insanı yaptıkları bu seks hatalarından dolayı da artık teselli edemem. Az önce yukarıda sormuş olduğum sorunun cevabı herkese göre değişir. Çünkü bireysel kararlarımız sadece bizi bağlar. Ama ben bu toplumun nabzını tutan bir yazar olarak size diyebilirim ki; "Bu toplumda evlilik öncesi seks ilişkisine giren pek çok kadının canı fena halde yanmıştır!" Pek çok kadın diyorum çünkü geçici heyecanlar yaratan sekse dayalı ilişkinin bir sonraki ağır faturası hep kadına çıkmıştır. Erkekler ise bir süre sonra o kadına karşı heyecanını kaybedip, arkalarına bile bakmadan çekip gitmişlerdir. Ve hâlâ da göçmen kuşlar gibi sürüler halinde gitmeye devam ediyorlar. Peki, evlilik öncesi seks erkeklerin değil de, neden kadınların canını daha çok yakıyor?

TEK BAŞINALIK
Bence bu soruya gerçekçi bir cevap verebilmek için, ayrılan çiftlerin yeni yaşamlarına bir göz atmak gerekiyor. Ben ayrılan bu çiftlere baktığımda şunu görüyorum: Kadın için boş yere yitip giden koca bir zaman, tek başınalık ve artık tesellisi olmayan şimdiki hayat. O kadından ayrılan erkeğin ise sonraki hayatı tek bir farkla kaldığı yerden devam ediyor. Erkeğin hayatında o tek fark da şu: Eski seksdaş ilişki gitmiş, yerine yeni seksdaş bir ilişki gelmiş. Kıssadan hisse size diyeceğim şu ki; evlilik öncesi seks, ne yazık ki duygusal hayatı öldürüyor. Yine evlilik öncesi seks; beden dilini geliştirirken, duygusal dili kekeme kılıyor. Evlilik öncesi seks yapıp birbirleriyle evlenen az sayıdaki çiftlerin ilk geceleri ise özel bir gece değil, sıradan bir geceymiş gibi eğreti duruyor.